Fietsvakantie België

Brussel - Brugge Nivo 1

De prachtige regio van Vlaanderen en de bruisende stad Brussel zorgen voor een groots fietsavontuur!
De twee zijn gevuld met prachtige landschappen, historische gebouwen, musea, grote kathedralen en vele culturele - en culinaire hoogstandjes! Als hoofdstad van België, is Brussel de thuisbasis van een breed gamma aan uitgebreide architecturale hoogstandjes, zoals het uitgestrekte koninklijk paleis en het stadhuis met veel torenspitsen en vele gildehuizen uit de late 17e eeuw die beide gevestigd zijn op het bekende Brusselse marktplein, de Grote Markt meteen ook zijn grootste toeristische attractie en misschien wel het mooiste plein van heel Europa!

Startende vanuit Brussel, vindt deze route plaats over overwegend rustige, vlakke wegen en fietspaden. Dit allen langs de goed bewegwijzerde Vlaamse LF-fietsroutes en knooppunten. Het landschap is gevuld met groende weiden, grachten, zandige duinen en kustdorpen evenals kastelen, abdijen, kerken en windmolens. De tocht neemt u mee, door de oudste, Belgische studentenstad, namelijk Leuven, de stad van Gent met zijn bekende St. Bavo kathedraal met kunstschatten van o.a. Jan van Eyck, de authentieke kustdorpen De Haan of Oostende, en als laatste, het kleine, gezellige stadje Brugge! Brugge lijkt zeer sterk op Brussel, met zijn prachtige en architecturale hoogstandjes – maar dan op een veel kleinere schaal.

Programma 2019:

Dag 1.
Aankomst in Brussel
Het is geen metropool zoals Parijs, Londen of Rome, maar Brussel zal u zeker verleiden met haar multiculturele charme, haar pleintjes, paleizen en galerijen en kleine straatjes. De mooie marktplaats, het Atomium, Manneke Pis; alle iconen van Brussel zijn een must voor iedere bezoeker. De stad is ook een toonbeeld van Jugendstil cultuur. Er is dan ook altijd wat beleven in Brussel of het nu een muziekfestival is, een bloementapijt of een interessante tentoonstelling.
Dag 2.
Brussel - Mechelen Ca. 65 km.
Op onze eerste fietsdag, fietsen we door Leuven. De stad is niet alleen bekend als universiteitsstad met de oudste universiteit van België, maar ook als de bierstad. Een wandeling in Mechelen, stad aan de rivier de Dijle, zal u de mooiste historische gebouwen in de stad tonen, die nog werden gebouwd in de Bourgondische tijd. Neem zeker een kijkje in de Sint Romboutskathedraal, de paleizen van Margareta van York of in het speelgoedmuseum.
Dag 3.
Mechelen - Bornem Ca. 35 km.
Vandaag fietsen we langs de rivieren Rupel en Schelde naar Bornem. Omdat het een korte rit is, is er 's ochtends nog tijd genoeg om een 15 minuten durend treinritje naar het centrum van Antwerpen te maken. U kunt daar genieten van een wandeling over de Meir, van een streekbiertje op één van de vele pleinen of iets van de schilder Rubens gaan bekijken of de rijke architectuur van deze Vlaamse Parel op u af laten komen.
Dag 4.
Bornem - Gent Ca. 65 km.
Gent, het historische centrum van Vlaanderen, biedt een waaier aan bezienswaardigheden. Vanaf de vele torens kun je het oude stadscentrum bewonderen. Een van de beroemde bezienswaardigheden is natuurlijk de St. Bavo kathedraal, waarin het wereldberoemde schilderij van Jan van Eyck. Ook het Gravensteen is een aanrader: eens het middeleeuwse kasteel van de graven van Gent, vandaag een toeristische trekpleister.
Dag 5.
Gent - Brugge Ca. 50 km.
Het historische centrum van Brugge behoort tot het Unesco werelderfgoed. Bezoekers merken direct dat de titel "Venetië van het Noorden" zijn naam niet heeft gestolen. Brugge bezit immers nog vele middeleeuwse aanraders. Neem uw tijd en bezoek de vele parken, intieme straatjes met kasseien en oude marktplaatsen. De vele winkeliers in Brugge zullen u ook graag alles vertellen over bier en chocolade.
Dag 6.
Brugge – de kust naar De Haan – Brugge. Ca.60 km.
We fietsen langs lieflijke kanalen via Lissewege naar de haven van Oostende en verder naar de authentieke kunststad De Haan. Hier genieten we van een verfrissende duik in de Noordzee en de rust op het strand. U kunt natuurlijk ook genieten van een vrije dag in Brugge met tal van mogelijkheden: een boottocht op de reien, een tocht per koets, shopping, het chocolade- of frietmuseum. En wat te denken van de talrijke andere kunstmusea? Ook de havenstad Oostende is maar 15 minuten per trein verwijderd van Brugge.
Dag 7.
Vertrek Brugge na het ontbijt of boek extra verlengingsnachten in Brugge of Brussel.
U kunt per trein, zonder over te hoeven stappen, binnen een uur weer terug zijn in Brussel. Ook is een transfer mogelijk op vrijdagmiddag om 13.30 uur.Vertrekdata 2019:

Vertrek: iedere zaterdag: 27 april tot 14 september 2019.
Tevens iedere zondag : 30 juni tot 18 augustus 2019.

Wat is inbegrepen:

 • 2 pers. kamer met douche/bad en wc
 • ontbijt
 • Bagagetransport (1 stuks p.p. tot 20 kilo).
 • Toeristenbelasting m.u.v. Brugge/Brussel.
 • Kaarten en documentatiemateriaal, toeristische informatie en routebeschrijving.
 • Roadbook drager
 • BTW en garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • Reis heen en terug
 • Lunch en drankjes
 • Toeristenbelasting Brugge en Brussel
 • Huurfiets
 • Verzekeringen
 • Diner

Over de route:

U rijdt over rustige wegen en meestal fietspaden langs de Vlaanderen Fietsroute. 90% van de route is bewegwijzerd. Fietsers krijgen naast kaartmateriaal ook een gedetailleerde wegbeschrijving in het Nederlands.

Prijzen 2019:

  Reissom en opties pp      Prijs pp
  In 2-persoonskamer en ontbijt pp     € 499,-
  Toeslag hoogseizoen ( 15-06 / 24-08)     € 45,-
  Toeslag halfpension   € 130,-
  1 persoonskamer toeslag   € 210,-
  Extra nacht + ontbijt in Brugge (B&B) obv 2pk   € 55,-
  Extra nacht + ontbijt in Brugge (1 pers. kamer) (B&B)   € 85,-
  Extra nacht + ontbijt in Brussel 2pk (B&B) *   € 55,-
  Extra nacht + ontbijt in Brussel (1 pers. kamer) (B&B) vanaf   € 95,-
  Verzekering fiets   € 15,-
  Verzekering electrische fiets   € 25,-
  Huur Standaardfiets   € 65,-
  Huur Elektrische fiets   € 130,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  

* Enkel geldig op vrijdag/zaterdag/zondag en elke dag in juli/augustus. Andere data prijs op aanvraag


Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier