Fietsvakantie België

Brugge - Kust Nivo 1

Vlaanderen en de Kust.
Ongetwijfeld is de streek tussen Brugge en de kust een van de mooiste gebieden van Vlaanderen en het is ook een ideale fietsstreek. Aan gezellige kroegen geen gebrek en altijd is daar dat schitterende landschap met aan de horizon de fiere torens van de Breydelstad of de goudgele duinengordel langs de zee. Deze gevarieerde tocht door het achterland van de kust gaat van Roeselare, winkelstad met het Nationaal Wielermuseum, naar Ieper met de mooie Lakenhallen en door een streek die getekend is door oorlog en geweld. Het zijn de loopgraven en de kerkhoven, volgestouwd met eenvoudige grafstenen van jonge mannen uit alle hoeken van de wereld, die ons blijven zeggen ‘nooit meer oorlog!’. We fietsen door de Westhoek en langs de mooiste plekjes van het Heuvelland. In het vlakke landschap zien we de torens van de dorpskerken, de toren van Diksmuide en als het weer helder is de kustlijn. In de regio tussen Brugge en de kust stromen bochtige riviertjes en lopen lijnrechte kanalen. Er langs liggen fietspaden, weg van het gemotoriseerd verkeer en veilig. De overnachting in het middeleeuwse Brugge is uiteraard een hoogtepunt en we gaan hier zeker niet voorbij aan de streekbieren. Maar niet te veel Straffe Hendrik of Brugse Zot want de volgende dag zitten we alweer op de fiets, langs de Kastelenroute, door de bossen in de Brugse rand, terug naar Roeselare.

Programma 2019:

Dag 1.
Aankomst en meeting in Roeselaere
Optionele rit door een prachtig landschap naar de basiliek van Dadizele.
Dag 2.
Roeselaere - Ieper (ca. 30 km).
U zult vandaag kennismaken met Tyne Cot Cemetery: het grootste Britse kerkhof ter wereld. Maar ook Ieper komt aan de beurt, de middeleeuwse stad met imponerende Lakenhalle en Menen-Poort. Het is aangenaam en relaxed fietsen door de velden en over een zeldzaam heuveltje.
Dag 3.
Ieper - Diksmuide (ca. 58 km)
De torens van de middeleeuwse stad Poperinge. Lekker Trappistbier proeven in de St. Sixtusabdij, kortom het is een feest in deze omgeving en aan de oever van de IJzer. Zo komt u uit in Diksmuide met de indrukwekkende IJzertoren en niet te vergeten de Dodengang.
Dag 4.
Diksmuide - Brugge (ca. 57 km).
Door het typisch polderlandschap naar Brugge. Wat moeten we nog meer vertellen over deze heerlijke en toch pittoreske stad? Het Venetië van het Noorden wordt het wel genoemd. Het historische centrum van Brugge behoort tot het Unesco werelderfgoed. Bezoekers merken direct dat de titel "Venetië van het Noorden" zijn naam niet heeft gestolen. Brugge bezit immers nog vele middeleeuwse aanraders. Neem uw tijd en bezoek de vele parken, intieme straatjes met kasseien en oude marktplaatsen. De vele winkeliers in Brugge zullen u ook graag alles vertellen over bier en chocolade. Langs pittoreske kanaaltjes fietst u naar Het Constant Permeke museum in Gistel
Dag 5.
Rondrit Knokke (ca. 59 km)
U fietst vandaag naar het schildersdorp Damme om van daaruit, langs de Noordzee, de tocht naar Knokke voort te zetten. Dwars door het duinlandschap passeert u het Natuurreservaat "Het Zwin".
Dag 6.
Rondrit De Haan (ca. 52 km)
Vandaag fietst u naar het mooie kustplaatsje De Haan. Deze regio is bekend door zijn mooi duingebied maar voornamelijk door zijn huizen gebouwd in de Belle Epoque stijl uit de 19e eeuw. Toen was De Haan de badplaats van de welgestelde Belgen.
Dag 7.
Brugge – Roeselare. (ca. 56 km)
Door de bossen en langs de kastelen van Aertijcke en Wijnendaele terug naar Roeselaere. We vergeten niet af te stappen bij het nationaal Fietsmuseum dat oud-wereldkampioen Freddy Maertens uitbaat.
Dag 8.
Vertrek na het ontbijt of boek extra nachten in Brugge of Brussel
U kunt per trein, zonder over te hoeven stappen, binnen een uur weer terug zijn in Brussel. Ook is een transfer mogelijk op vrijdagmiddag om 13.30 uur.
Vertrek 2019:

Iedere zaterdag van 27 april t/m 21 september Uitgezonderd: 3 augustus daarvoor in de plaats is zondag 4 augustus, in verband met het jaarlijkse Folkfestival in Dranouter.

Wat is inbegrepen:

 • 2 pers. kamer met douche/bad en wc
 • ontbijt
 • Bagagetransport (1 stuks p.p. tot 20 kilo).
 • Toeristenbelasting m.u.v. Brugge.
 • Kaarten en documentatiemateriaal, toeristische informatie en routebeschrijving.
 • Roadbook drager
 • Gebruik sauna Roeselare en Brugge
 • Museumkortingskaart Brugge

Niet inbegrepen:

 • Reis heen en terug
 • Lunch en drankjes
 • Toeristenbelasting Brugge
 • Huurfiets
 • Verzekeringen
 • Diner

Over de route:

U rijdt over rustige wegen langs velden, kanalen, duinen en bossen. Fietsers krijgen naast kaartmateriaal ook een gedetailleerde wegbeschrijving in het Nederlands. Ook een andere taal zoals Spaans, Italiaans, Engels, Duits of Frans is mogelijk.
U zult bekoord raken door de rijke architectuur van kerken, abdijen en kastelen. Ervaar de middeleeuwse steden Ieper, Poperingen, Diksmuide en werelderfgoed Brugge en maak kennis met het mondaine Knokke en de mooie badplaats De Haan.

Prijzen 2019:

  Prijs pp categorie B     Prijs
  Kamer met ontbijt.     € 499,-
  Toeslag hoogseizoen (15/6 – 24-8)     € 40,-
  in 1-persoonskamer toeslag   € 210,-
  Halfpension   € 155,-
  Huur Standaardfiets   € 65,-
  Huur Elektrische fiets (e-bike)   € 140,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Fiets verzekering     € 18,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  


Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier