MENU SLUITEN

Meren Karinthië

Fietsvakantie

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied: Karinthië
 • Niveau: 2
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Oostenrijk
Gebied: Karinthië
Niveau: 2
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

De merentocht, een perfecte aanrader voor mensen die Karinthië willen leren kennen. De “Oostenrijkse Riviera”, het zuidelijkste en tevens zonnigste Bundesland van Oostenrijk, nodigt u uit voor één van de mooiste fietstochten, die u zich kunt bedenken. Veel meren, sprookjesachtig gelegen in een unieke coulisse van achter elkaar gelegen bergen. Een cultureel hoogtepunt in de route vormt Slot Hochosterwitz in Maria Saal. U fietst langs prachtige steden zoals Villach en Klagenfurt. U komt op uw weg ongelooflijk veel natuurschoon en heerlijke badplaatsen tegen. En niet vergeten, het mooiste weer in het merenland Karinthië.

Reisplan Fietsvakantie Rond de meren van Karinthië

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2

Dag 1F-O-Meren Karinthië-kaart-01

Aankomst in Villach.
Deze authentieke stad is een bezichtiging zeker waard. Neem even de tijd om het centrum van de stad te bezoeken. ’s Middags ontvangt u de tochtinformatie en neemt u eventueel de huurfiets in ontvangst.

Dag 2

Rondom het meer  van Ossiach, ca 45 km.
U verlaat Villach langs de Seebach en geniet van het uitzicht op de kasteelruïne van Landskron. Op heldere dagen zijn de kasteelruïnes al van uit verte goed te zien. De oude ridders wisten precies waar ze heen moesten. Geen wonder, want de sfeer is in de loop van de tijd nauwelijks veranderd: veel groenen weiden en bossen en daarbij het blauw van de Ossacher See.
De omtrek van dit grote meer is elf kilometer lang en heeft zoals bijna alle meren in Karinthië water van drinkwater kwaliteit. In de zomer kan het water wel opwarmen tot 27 graden. Honderden barokke kerken zijn hier te bewonderen. Vervolgens lonkt de mooie badplaats Steindorf.
Hier even ene korte stop alvorens verder terug te fietsen naar Villach.

Dag 3

Villach – Klagenfurt, ca. 50 km.
U fietst eerst een paar Kilometers over de Drau-Radweg langs de rivier. De rest van de route voert u door het authentieke platteland dat Karinthië zo kenmerkt. Uw volgende bestemming is de Wörter See. Het heldere, turquoise blauwe water van het meer, nodigen u uit tot het maken van een pauze op één van de mooie plekjes langs het meer.
Door een zacht glooiend landschap bereikt u het Keutschach-merengebied. De brede vallei, de glooiende heuvels en beboste bergen en de vier prachtige meren zullen indruk op u maken.
In de verte liggen bergen. U voelt dat u in een mediterraan klimaat fietst.
De vier meren  zijn gelegen rond de stad Keutschach. Daarna op weg naar Klagenfurt.

Dag 4

Klagenfurt – het meer van Klopein, ca. 35 km.
Klagenfurt maakt indruk met zijn betoverende oude binnenstad gebouwd door Italiaanse bouwvakkers in de 16e en 17e eeuw. De zuidelijke flair is door de eeuwen heen behouden gebleven.
Na zoveel cultuur gaat u verder op de fiets, langs Ebenthal en Grafenstein met zijn kastelen. Slechts een korte afstand scheidt u van het warmste zwemmeer van het land, de Klopeiner See. De oevers van de Klopeiner See zijn uitnodigend. De omgeving is grotendeels bebost en kleine witte kerken vindt u verspreid in het landschap en bovenal staat de zon aan de (meestal) lichtblauwe lucht. Er is nog genoeg tijd voor een verfrissende duik in het meer.

Dag 5

Klopein – St. Veit, ca. 50 km.
U steekt voor de laatste keer de Drau over en fietst door het zacht glooiende landschap richting Maria Saal. Al snel trekken de twee machtige torens van het indrukwekkendste kasteel van Karinthië, Maria Saal, de aandacht. Het fietspad leidt u langs de Karintische  Herzogsstoel. Deze staat daar al meer dan duizend jaar en is praktisch het middelpunt van Karinthië.
Zover het oog reikt, kijkt u over dit typische landschap.
Burg Hochosterwitz. Het is verbazingwekkend wat eerst de natuur en later de mensen er  neerzetten. In het midden van het veld ligt een 150 meter hoge kalkstenen rots, die aan alle kanten steil afloopt. Het lijkt een onneembare vesting. Talrijke kastelen en paleizen in de omgeving herinneren aan het rijke verleden. De hoofdstad St. Veit is daar een voorbeeld van.

Dag 6

St. Veith – Villach, ca. 55 km.
Eeuwenlang was St. Veit de hoofdstad van het land en lange tijd ook de zetel van het bisdom. De stadsmuren, het middeleeuwse plein, de prachtige gebouwen in Renaissance stijl, arcadebinnenplaatsen en vele monumenten herinneren aan deze tijd.
U rijdt westwaarts naar Glanegg. Al van verre is de kasteelruïne van Glanegg te zien die hier de vallei domineert.
Het idyllisch gelegen Maltschachmeer, gelegen in een zacht heuvelachtig landschap, nodigt u uit om te genieten van een gastvrije sfeer. Feldkirchen wordt omgeven door beboste heuvels, Romeinse kastelen en oude ruïnes. Het fietspad langs de Glan brengt u naar het meer van Ossi en vandaar naar Villach.

Dag 7

Het Faaker meer, ca. 50 km.
Voorbij Villach verlaat u de stad en fietst u oostwaarts naar het laatste meer van uw tocht, de mooi blauw gekleiurde Faaker See. Uitgestrekte weilanden en groene stroken bos omringen het meer en in het meer ligt een bebost eiland.
Na een ontspannen pauze aan het meer, met een eventuele lunch, begint u aan de terugreis.
Het Drau-fietspad is vlak en leidt u in een rustig tempo terug naar Villach.

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken en terug naar huis of een verlenging van uw reis.
Prachtige herinneringen neemt u mee.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Rond de meren van Karinthië is de aankomst als volgt mogelijk: Iedere woensdag en zondag van 14 april 2024 tot en met 06 oktober 2024.

Fietsvakantie Rond de meren van Karinthië

Fietsvakantie Rond de meren van KarinthiëReisperiodesPrijzen per persoon
Volwassenen 2-persoonskamer incl. logies en ontbijt14-04-2024 t/m 27-04-2024,
29-09-2024 t/m 06-10-2024
€ 899,-
Volwassenen 2-persoonskamer incl. logies en ontbijt28-04-2024 t/m 18-05-2024,
08-09-2024 t/m 28-09-2024
€ 989,-
Volwassenen 2-persoonskamer incl. logies en ontbijt19-05-2024 t/m 07-09-2024€ 1059,-
Toeslag 1-persoonskamer alle reisperiodes€ 329,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Huur standaard fiets (21 versnellingen)€ 99,-
Huur E-bike€ 259,-
Extra overnachting Hotel 3* te Villach 2 pk incl. logies en ontbijtop aanvraag
Extra overnachting Hotel 3* te Villach 1 pk incl. logies en ontbijtop aanvraag
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x overnachting hotel 3* / 4*
 • 7x Uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Kaart en informatiemateriaal
 • Persoonlijke toelichting op uw tocht.
 • 7 Dagen servicehotline
 • GPS-data op aanvraag

Niet inbegrepen

 • Parkeergarage ca. € 40,-
 • Lunch, diner en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard