MENU SLUITEN

Passau - Wenen + Varen

Fiets- vaarvakantie

Vernieuwd

 • Landen: Duitsland, Oostenrijk
 • Gebied: Donau
 • Niveau: 1
 • Aantal dagen: 8
 • Verzorging: Volpension

Landen: Duitsland, Oostenrijk
Gebied: Donau
Niveau: 1
Aantal dagen: 8
Verzorging: Volpension

Langs de Donau varen en fietsen: de klassieker!
Vernieuwd in ons programma:
De meest geliefde cruise met het meest geliefde rivierenfietspad ineen! Deze reis is een prima voorbeeld van een combinatie van een bootreis en een fraaie comfortabele fietsreis, die voor iedereen mogelijk is!

MS Katharina is uw drijvend hotel.
Dit schip is een ruim en comfortabel schip, dat plaats biedt aan 140 gasten. De cabines zijn verdeeld tussen een hoofddek met comfortabele cabines waar zich ook het smaakvolle restaurant bevindt. Het bovendek heeft eveneens ruime cabines waarvan het raam geopend kan worden een zogenaamd Frans balkon. Op het bovendek bevinden zich ook de receptie en een panoramabar, waar iedere avond livemuziek aanwezig is. De cabines zijn allemaal voorzien zijn van douche, toilet, TV en individueel regelbare airco/verwarming. Boekt u een cabine op het bovendek dan kan overdag het bed in een zitbank veranderd worden.
Naast alle gezelligheid en romantiek die u tijdens uw fietstocht ervaart, wordt het tevens een culinaire ontdekkingsreis door de nationale- en internationale keuken.
De volgende keuzemogelijkheden heeft u:
Hoofddek: 2-persoons cabines
Bovendek: 1- en 2-persoons cabines

Parkeren in Passau.
Het is mogelijk vooraf een (afgesloten) parkeerplaats te reserveren in Passau. Parkeerkosten: prijs per week buitenplaats € 70,-* / garage € 77,-*. Prijs is inclusief de transfer naar de boot. *onder voorbehoud.

Fietsen, zowel huur- als eigen fietsen, staan op de boot.

Reisplan Fietsvakantie varen en fietsen Passau – Wenen – Passau

8 dagen / 7 nachten – Niveau 1

Dag 1

Aankomst in Passau.
Vanaf 17.00 uur kunt u aan boord van MS Normandie en wordt u door de bemanning hartelijk welkom geheten. Begroeting met een cocktail aan boord en u vaart naar Engelhartszell.

Dag 2

Engelhatszell – Linz.
Mogelijkheid om de Stift Engelszell (enige Oostenrijkse Trappistenkooster) te bezoeken. Het hoogtepunt van de dag is de Schlogener Schlinge, een bijzondere ervaring deze Donau meander. In Untermuhl gaat u aan boord van MS Normandie, die u naar Linz vaart, waar u ’s avonds gezellig kunt uitgaan.

Dag 3

Linz – Grein.
’s Morgens vaart u naar Mauthausen. U heeft de mogelijkheid een bezoek te brengen aan dit nazikamp of aan het Keltendorf in Mitterkirchen. Fietsend heeft u 2 keuzes: of over de vlakke weg langs de Donau of de sportieve variant langs kasteel Clam. Het doel blijft hetzelfde, namelijk het knusse havenstadje Grein, waar u Kasteel Greinburg en het Stadstheater kunt bezoeken.

Dag 4

Grein – Tulln.
U fietst door prachtige bossen en het Donaudal. U komt verschillende strandjes langs de rivier tegen, waar het heerlijk pauzeren is, terwijl u van het uitzicht geniet. In Ybbs kunt u het fietsmuseum bezoeken. Na het Nibelungen stadje Pochlarn bereikt u Melk met het beroemde barokachtige, prachtige Benedictijnenklooster. Vanaf hier vaart u naar Tulln, waar overnacht wordt.

Dag 5

Tulln – Wenen.
U fietst door uitgestrekte bossen met fraaie uitzichtpunten. De kastelen Greifenstein en Kreuzenstein en het Wienerwald komen steeds dichterbij. U bereikt Klosterneuburg, waar u het uit de 12e eeuw stammende Ausgustijnerstift kunt bewonderen. Via het ‘Heurigenort’ Kahlenbergerdorf fietst u naar Wenen.

Dag 6

Rustdag Wenen.
Bezoek aan de prachtige hoofdstad van Oostenrijk: Wenen. ’s Morgens een stadstour per fiets of bus en ‘s middags zelf rond dwalen door de stad en de sfeer proeven van deze unieke stad. Interessant zijn: de Stephansdom, de opera, het paleis Schonnbrunn, de vele musea en theaters. Of probeert u de eeuwenoude koffiehuistradities uit op één van de vele terrasjes. Dit bezoek zal u net dat extra geven wat deze reis zo boeiend maakt! ’s Nachts vaart u naar Durnstein in Wachau.

Dag 7

Wachau-Passau.
De laatste en schitterende etappe van deze boot-fietsreis voert u door het UNESCO Werelderfgoedgebied Wachau. Talrijke historische gebouwen en unieke landschappen zullen u lang in herinnering blijven. Hoogtepunt van de dag is de fietstocht langs de Donau meander Schlogener Schlinge. Ruines, kastelen en wijnterassen wijzen u de weg naar Pochlarn, waar uw schip ligt te wachten. ‘s Avonds een feestelijk galadiner!

Dag 8

Passau.
Genietend van het fraaie uitzicht en de stilte op de Donau komt u terug in Passau, waar rond 12.00 uur de ontscheping plaatsvindt. Vertrek van Passau of verlenging van uw reis .

Aankomstdata

Voor deze fiets- vaarvakantie Passau – Wenen + Varen is de aankomst als volgt mogelijk:
MS Katharina vertrekt op de volgende zaterdagen:

08-05-’21, 22-05-‘21, 05-06-‘21, 19-06-‘21, 03-07-‘21, 17-07-‘21, 31-07-‘21, 14-08-’21, 28-08-‘21, 18-09-’21 en 02-10-‘21.

Prijzen Fietsvakantie varen en fietsen Passau – Wenen – Passau

Fietsvakantie Passau-Wenen-VarenSeizoen ASeizoen BSeizoen C
Hoofddek 2-persoons cabine p.p.€ 690,-€ 790,-€ 890,-
Hoofddek 1-persoons toeslag€ 330,-€ 310,-€ 310,-
Bovendek 2-persoons cabine p.p€ 890,-€ 990,-€ 1100,-
Bovendek 1-persoons toeslag€ 360,-€ 360,-€ 360,-
Seizoen indeling02-10-'2108-05-'21 en 18-09-'2122-05-'2105-06-'21, 19-06-'21, 03-07-'21, 17-07-'21, 31-07-'21, 14-08-'21, 28-08-'21
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Huur standaard fiets€ 79,-
Huur E-bike€ 169,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x Overnachting op het geboekte scheepsdek van MS Katharina
 • 7x Ontbijtbuffet
 • 6x Lunch aan boord of lunchpakket
 • 6x 3-Gangendiner + 1x Galadiner
 • 6x Middagkoffie met gebak
 • Ontvangst aan boord met welkomstdrankje
 • Captins-dinner met cocktail
 • Reisleiding aan bood en dagelijkse routebespreking
 • Informatiemateriaal en kaarten
 • Land- en havengeld ca. € 65,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis heen en terug