MENU SLUITEN

Macedonië - Albanië

Fietsvakantie

 • Land: Noord-Macedonië, Albanië
 • Gebied: Meren van Ohrid en Prespa, Zuidoost Albanië
 • Niveau: 2-3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Logies & Ontbijt

Land: Noord-Macedonië, Albanië
Gebied: Meren van Ohrid en Prespa, Zuidoost Albanië
Niveau: 2-3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

U fietst door de mooiste streek van Macedonië – twee grote meren omringd door  bergen. Tijdens de reis bezoekt u ook culturele bezienswaardigheden, oorspronkelijke dorpjes, enkele stadjes en kunt u de ontspannen Balkansfeer proeven. U kunt heerlijk zwemmen in het Meer van Ohrid en in het Prespameer, want de accommodaties zijn vlak bij het strand. Maak kennis met het nog onontdekte zuidoosten van Albanië en geniet van prachtige panorama’s en ervaar de gastvrijheid van de bevolking.

Reisplan Fietsvakantie Noord-Macedonië en Albanië

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2-3

Dag 1F-Multi-macedonië-Albanië-kaart-01

Aankomst op het vliegveld van Ohrid. (Skopje kan ook).
Transfer (10 km) naar uw accommodatie langs het Meer van Ohrid.  U kunt een mooie wandeling maken door de oude wijk van Struga, over de markt en langs de rivier de Zwarte Drim. Overnachting in de buurt van Struga

Dag 2

Struga, Macedonië – Pogradec, Albanië. (40 km)
Vandaag fietst u van het ene naar het andere punt van het meer (dat 30 ½ km lang is), van noord naar zuid, langs de westelijke kust. Tot aan de grensovergang is het 14 km, de eerste 5 km zijn vlak daarna volgt een makkelijke klim van 280 m. Eenmaal in Albanië dalen wij af naar het dorpje Lin. Daar kunt u een korte pauze nemen. Tot aan Pogradec  is het dan nog 20 km. Dit laatste stuk langs het meer is vlak. Lunch in Pogradec.
In de middag staat er niets op het program en kunt u een wandeling door het centrum maken, naar de markt gaan of langs het meer wandelen. Ontspannen aan het strand kan ook. U overnacht in Pogradec.

Dag 3

Pogradec – Korca (40 km)
We starten de dag met een stevige klim. De rest van de dag is vlak, u fietst over een  brede weg. Korca is met 51000 inwoners het centrum van de regio en is gelegen langs  de Griekse grens. De middag is vrij met als alternatief een wandeling door het centrum en de oude stad met een bezoek aan de markt. U overnacht in Korca.

Dag 4

Korca, Albanië – Stenje, Macedonië (49,5 km)
De dag begint met 10 km fietsen over de hoogvlakte van Korca. Daarna volgt een korte maar stevige klim van 830 m naar 1050 m, over een afstand van 6 km. Via verschillende dorpjes komen we langs de kust van het Prespameer. Na het passeren van de grens met Macedonië krijgen wij een lichte afdaling. Het Prespameer (853 m) is het hoogstgelegen meer in Europa (m.u.v. de Kaukasus) en zeker niet het bekendste. U ziet hier prachtige ongerepte natuur met maar enkele dorpjes aan zijn oevers en een eilandje in het midden. U bevindt zich in de nabijheid van het drielandenpunt met Albanië en Griekenland. U overnacht in Stenje.

Dag 5

Stenje – Sveti Naum (38 km)
Een spectaculaire (berg)etappe met enkele haarspeldbochten, echter niet te zwaar. Na in totaal zo’n 2 uur klimmen (15 km) bereikt u de Livada bergpas (1568 m). Het Meer van Ohrid is hier al zichtbaar waardoor u kunt genieten van vergezichten tot in Albanië. Na een eventuele korte pauze daalt u af naar Korita, een geliefde picknickplek op ca. 1400 m hoogte. Hier kunt u, indien gewenst, nogmaals pauzeren. Vanaf daar fietst u naar Sveti Naum. Dit laatste deel daalt u gemiddeld zo’n 5%. In Sveti Naum kunt u lunchen in één  van de restaurants.
De middag is vrij en kan worden gevuld met een bezoek aan het Sveti Naum-klooster (10e – 16e eeuw), een wandeling om de bronnen van de rivier de Zwarte Drim, natuurschoon zoals u dat zelden tegenkomt, te bekijken of een boottocht met een roeiboot over het meertje. Ook zwemmen behoort tot de mogelijkheid. Sveti Naum heeft een mooi, klein zandstranden de watertemperatuur in de zomer ligt tussen de 20 en 25 graden. Overnachting in Sveti Naum.

Dag 6

Sveti Naum – Ohrid (30 km)
Een afwisselende dag met grote vlakke stukken. U fietst langs de oostkust van het Meer van Ohrid, deels over hetzelfde stuk als de vorige dag. U kunt pauzeren in Trpejca; een vissersdorp gelegen aan het meest ongerepte deel van de kust. Een 6 km verder kunt u een bezoek aan de Baai van de Botten (museum op het water) brengen. Daarna fietst u door een drietal dorpen langs de kust. Bij Sveti Stefan (op 200m van de weg) kunt u het rotskerkje (13e eeuw) bezoeken. Overnachting in Ohrid.

Dag 7

Een vrije dag waarop u zelf bepaald wat u gaat doen: zwemmen in het glasheldere meer, wandelen, shoppen, een terrasje pakken. Voel en proef de echte Balkansfeer in de meest romantische plaats op de Balkan! Optioneel: een tocht (30 km) langs enkele dorpjes in de vlakte ten noorden van Ohrid. Overnachting in Ohrid.

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie, Noord-Macedonië en Albanië, is de aankomst als volgt mogelijk: wekelijks op vrijdag van 14 april 2023 tot en met 6 oktober 2023.

Fietsvakantie Noord-Macedonië en Albanië

Fietsvakantie Noord-Macedonië en AlbaniëReisperiodePrijzen per persoon
Volwassenen 2-persoonskamer incl. ontbijt14-04-2023 t/m 30-06-2023,
22-09-2023 t/m 6-10-2023
€ 569,-
Volwassenen 2-persoonskamer incl. ontbijt01-07-2023 t/m 15-09-2023€ 599,-
Toeslag 1-persoonskamerop aanvraag
Overig
Administratie kosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastinginbegrepen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Huur toerfiets€ 89,-
Huur E-bike€ 145,-
Extra overnachtingop aanvraag
Transfer vliegveld Ohrid - Ohrid v.v. p.p.€ 40,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x Overnachting in hotel 2* (1x) 3* (4x) / 4* (2x)
 • 7x Ontbijt
 • Bagage transport
 • Reisbescheiden incl. kaarten en routebeschrijving

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Komt u eerder aan of vertrekt u later dan kunnen wij extra overnachtingen voor u inboeken.