MENU SLUITEN

Macedonië - Albanië

Fietsvakantie

 • Land: Noord-Macedonië, Albanië
 • Gebied: Meren van Ohrid en Prespa, Zuidoost Albanië
 • Niveau: 2-3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Logies & Ontbijt

Land: Noord-Macedonië, Albanië
Gebied: Meren van Ohrid en Prespa, Zuidoost Albanië
Niveau: 2-3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

U fietst door de mooiste streek van Macedonië – twee grote meren omringd door  bergen. Tijdens de reis bezoekt u ook culturele bezienswaardigheden, oorspronkelijke dorpjes, enkele stadjes en kunt u de ontspannen Balkansfeer proeven. U kunt heerlijk zwemmen in het Meer van Ohrid en in het Prespameer, want de accommodaties zijn vlak bij het strand. Maak kennis met het nog onontdekte zuidoosten van Albanië en geniet van prachtige panorama’s en ervaar de gastvrijheid van de bevolking.

Reisplan Fietsvakantie Noord-Macedonië en Albanië

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2-3

Dag 1F-Multi-macedonië-Albanië-kaart-01

Aankomst op het vliegveld van Ohrid. (Optioneel Skopje).
Transfer (optioneel, 11 km) naar uw accommodatie in Ohrid.

Dag 2

Ohrid – Struga, Macedonië – Pogradec, Albanië. Afstand: 54 km. Duur: ca. 4 ¼ uur ↑300 m ↓300 m
U fietst langs de noordkust naar de westkust van het Meer van Ohrid. Het is een vlakke etappe. U neemt de oude, autoluwe, weg naar het stadje Struga (14 km), direct langs het Meer van Ohrid.
Vanaf Struga fietst u van het ene naar het andere punt van het meer (dat 30 ½ km lang is), van noord naar zuid, langs de westelijke kust.
Tot de grensovergang heeft u 13 km, de eerste 5 km zijn vlak waarna een klim volgt met over een lengte van ca. 280 m een stijging van 10%. Eenmaal in Albanië daalt u af naar het dorpje Lin. Hier kunt u lunchen. Daarna is het nog 20 km tot Pogradec. Het is een vlakke rit op een fietspad langs het meer.
In Pogradec kunt u wandelen door het centrum, over de markt en langs het meer, ontspannen op het zandstrand… U kunt hier ook prima zwemmen. De watertemperatuur in de zomer ligt tussen de 20 en 25 graden. Overnachting in Pogradec, aan het Meer van Ohrid.

Dag 3

Albanië, Pogradec – Korca. Afstand: 40 km. Duur: ca. 3 ½ uur ↑300 m ↓150 m
Op weg nar Korca heeft u eerst een flinke klim. De rest van de etappe is vlak, over een hele brede weg. Korca, met 51000 inwoners, is het centrum van de regio langs de Griekse grens
De middag is vrij met als alternatief een wandeling door het centrum en de oude stad met een bezoek aan de markt.
Overnachting in Korca (hoogte 875 m).

Dag 4

Korca, Albanië – Prespameer, Noord-Macedonië. Afstand: 54 km. Duur: ca. 54 km ↑250 m ↓270 m
De dag begint met 10 km fietsen over de hoogvlakte van Korca. Daarna volgt een korte maar stevige klim van 850 m naar 1050 m, over een afstand van 6 km. Via verschillende dorpjes komt u langs de kust van het Prespameer. Na het passeren van de grens met Macedonië is er een lichte afdaling. Het Prespameer (853 m) is het hoogstgelegen meer in Europa (m.u.v. de Kaukasus) en zeker niet het bekendste. U ziet hier prachtige ongerepte natuur met maar enkele dorpjes aan zijn oevers en een eilandje in het midden. U bevindt zich in de nabijheid van het drielandenpunt met Albanië en Griekenland.
Overnachting in Otesevo, aan de westkust van het Prespameer.

Dag 5

Prespameer – Galicicagebergte – Sveti Naum, Meer van Ohrid. Afstand: 38 km. Duur: ca. 4 uur ↑700 m ↓860 m
Een spectaculaire (berg)etappe met enkele haarspeldbochten, echter niet te zwaar. Na in totaal zo’n 2 uur klimmen (15 km) bereikt u de Livada bergpas (1568 m). Het Meer van Ohrid is hier al zichtbaar waardoor u kunt genieten van vergezichten tot in Albanië. Na een eventuele korte pauze daalt u af naar Korita, een geliefde picknickplek op ca. 1400 m hoogte. Vanaf daar fietst u naar Sveti Naum. Dit laatste deel daalt u gemiddeld zo’n 5%. In Sveti Naum kunt u lunchen in één van de restaurants.
De middag is vrij en kan worden gevuld met een bezoek aan het Sveti Naum-klooster (10e – 16e eeuw), een wandeling om de bronnen van de rivier de Zwarte Drim, natuurschoon zoals u dat zelden tegenkomt te bekijken of een boottocht met een roeiboot over het meertje te maken. Ook zwemmen behoort tot de mogelijkheid. Overnachting in Sveti Naum.

Dag 6

Sveti Naum – Ohrid. Afstand: 30 km. Duur: ca. 3 uur ↑0 m ↓200 m
Een afwisselende dag met grote vlakke stukken. U fietst langs de oostkust van het Meer van Ohrid, deels over hetzelfde stuk als de vorige dag. Na een paar km heeft u een korte (ca. 600 m lang) maar flinke klim oplopend tot ca. 10%. U kunt pauzeren in Trpejca; een vissersdorp gelegen aan het meest ongerepte deel van de kust. 6 km verder kunt u een bezoek aan de Baai van de Botten (museum op het water) brengen. Daarna fietst u door een drietal dorpen langs de kust. Bij Sveti Stefan (op 200m van de weg) kunt u het rotskerkje (13e eeuw) bezoeken. Overnachting in Ohrid.

Dag 7

Een vrije dag waarop u zelf bepaald wat u gaat doen: zwemmen in het glasheldere meer, wandelen, shoppen, een terrasje pakken. Voel en proef de echte Balkansfeer in de meest romantische plaats op de Balkan!
Optioneel: een tocht van 30 km langs enkele dorpjes in de vlakte ten noorden van Ohrid.
Overnachting in Ohrid.

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie, Noord-Macedonië en Albanië, is de aankomst als volgt mogelijk: wekelijks op vrijdag van 19 april 2024 tot en met 11 oktober 2024.

Fietsvakantie Noord-Macedonië en Albanië

Fietsvakantie Noord-Macedonië en AlbaniëReisperiodePrijzen per persoon
Volwassenen 2-persoonskamer incl. ontbijt19-04-2024 t/m 14-06-2024,
20-09-2024 t/m 11-10-2024
€ 739,-
Volwassenen 2-persoonskamer incl. ontbijt21-06-2024 t/m 13-09-2024€ 769,-
Toeslag 1-persoonskamerop aanvraag
Overig
Administratie kosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastinginbegrepen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Huur toerfiets€ 89,-
Huur E-bike€ 159,-
Extra overnachtingop aanvraag
Transfer vliegveld Ohrid - Ohrid v.v. p.p.€ 49,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x overnachting in hotel 2* (1x) 3* (4x) / 4* (2x)
 • 7x ontbijt
 • Bagage transport
 • Reisbescheiden incl. kaarten en routebeschrijving

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Transport vliegveld Ohrid – Ohrid v.v.
 • Komt u eerder aan of vertrekt u later dan kunnen wij extra overnachtingen voor u inboeken.