MENU SLUITEN

Médoc

Fietsvakantie

 • Land: Frankrijk
 • Gebied: Médoc
 • Niveau: 2
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Frankrijk
Gebied: Médoc
Niveau: 2
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Halfpension

De Médoc is internationaal bekend om zijn uitstekende wijnen, maar wat veel minder mensen weten, is dat deze streek ook een prachtige fietsbestemming is. Trouwens, de Médoc was één van de eerste Franse regio’s, waar een prima fietsroutenetwerk werd gebouwd met mooie, brede fietspaden. Médoc betekent ‘land van het midden’ en dus houden wij het evenwicht tussen fietsen en genieten van de rijke opbrengst van de wijngaarden.

U fietst in de streek tussen de rivier Gironde en de Atlantische Oceaan over een lichtglooiend terrein. De grond is arm en de wijnranken groeien in de kiezel, maar het is de rijke onderlaag van klei en zout, die voor de kwaliteit van de druiven zorgt. Ook het aangename microklimaat speelt een rol en daar zult ook u van genieten tijdens uw fietstochten. U fietst richting het meer van Lacanau en vervolgens naar Bordeaux, de wijnhoofdstad van Frankrijk. De volgende dagen liggen er tal van sympathieke wijndorpjes op uw route. Pauillac is bekend vanwege zijn wijnkastelen: château Lafitte, château Latour en niet te vergeten château Mouton Rotschild. Er volgen alleen maar grote namen en indrukwekkende kastelen te midden van uitgestrekte wijngaarden: St. Esthèphe, St. Julien, Listrac, Moulis de Margaux. Het landschap verandert van uitzicht als u richting Hourtin fietst. U bent dichtbij de Atlantische Oceaan met zijn brede stranden. Ten noorden liggen moerasgebieden en aan de westkant vormen de 60 meter hoge duinen een uniek natuurgebied. Elke dag eindigt vol van impressies en met de heerlijke nasmaak van superwijnen.

Reisplan Fietsvakantie in de Médoc en langs de Gironde

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2

Dag 1

Aankomst St. Médard.
Overnachting in uw hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 2

Rondrit naar Bordeaux. (ca. 47 km)
U fietst bijna voortdurend op het vrij liggend fietspad van Bordeaux naar Lacanau-Océan, dat passeert op amper 500 meter van ons hotel. Het historische centrum van de stad ligt op wandelafstand van “Pont de Pierre” (prachtige, gemetselde boogbrug van 501 meter lang, verdeeld over 17 bogen en met prachtige lantaarnpalen, gebouwd tussen 1810 en 1822. Tegenover de kathedraal staat het stadhuis. In 1771 besloot de prinselijke aartsbisschop om tegenover de kathedraal een nieuw aartsbisschoppelijk paleis te bouwen. Het werd een architectonisch pareltje in Lodewijk XVI-stijl. De Place de la Bourse is het mooiste plein van Zuid-Frankrijk. Omzoomd door een voormalig paleis vormt het een halve cirkel met aan de andere zijde de Garonne. Op een ponton aan de andere zijde van het plein ligt L’Estacade, een exclusief restaurant met een onvergetelijk uitzicht op de Place de la Bourse. Nabij de Place de la Bourse ligt het Grand Théatre, een prachtig gedecoreerd 18de-eeuws operagebouw. Het hart van Vieux-Bordeaux is een wirwar van straatjes en oude gebouwen met een bijzondere charme. Wie meer wil weten over de architectuur van Bordeaux moet zeker het informatiecentrum Bordeaux Monumental bezoeken in de Rue des Argentiers. Wie graag wil winkelen, kan terecht in de Rue Sainte-Catherine, samen met de zijstraten kunt u hier urenlang rondneuzen in de exclusieve boetieks. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 3

St. Médard – Pauillac. (ca. 50 km)
U fietst door diverse schilderachtige dorpjes naar Pauillac. Hier kunt u in het oude centrum rond lopen en op de kades met prachtig zicht op de Gironde. Van alle wijngemeenten bezit Pauillac het grootste aantal geklasseerde wijnen en is vooral bekend om zijn wereldberoemde wijnen als “Mouton-Rothschild”, “Château Latour” en “Château-Lafite”. De echte wijnkenner zal u vertellen, dat de wijnen van Pauillac de belangrijkste kenmerken vertonen, die verwacht worden van een grote Bordeaux wijn. Een bekende delicatesse is garnalen bereid met anijs. U kunt deze uit het vuistje eten langs de kaden. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 4

De wijnkastelen. (ca. 51 km)
Tijdens deze tocht fietst u voortdurend in de omgeving van Pauillac en Saint-Estèphe en komt u langs verschillende prachtige wijnkastelen:
• Château Pedescaux
• Château Pontet-Canet
• Château Mouton Rothschild
Deze zijn alleen te bezoeken op afspraak. Voor een bezoek moet u rekenen op € 5,– / met wijndegustatie op € 12,50. Sinds 1973 wordt de wijn geklasseerd als een Premier Grand Cru. Indrukwekkende wijnkelders, waar de oudste flessen achter tralies worden bewaard. Sinds 1945 laat baron Philippe de etiketten ontwerpen door wereldberoemde kunstenaars als Picasso, Dali en ook de Belg Delvaux. De rondleiding eindigt in het museum, dat in 1963 werd opgericht, met een opmerkelijke verzameling flessen en wandtapijten uit de 16de en 17de eeuw. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 5

Rondrit. (ca. 36 km)
U fiets o.a. door Saint-Estephe. De specifieke bodem in Saint-Estephe geeft aan de wijn een solide samenstelling, zodat de wijn heel lang bewaard kan worden met behoud van zijn jeugdigheid en frisheid. De mooie en goed onderhouden kerk dateert uit de 18de eeuw. Op het pleintje vóór de kerk is een “Maison du Vin”. Vertheuil bezit een mooie Romaanse kerk, gebouwd in de 11de en 12de eeuw en verbouwd in de 15de eeuw. Opmerkelijk zijn de drievoudige beuk, het schuine tongewelf, de kooromgang en de twee eigenaardige torens. De spitsbogen stammen uit de 15de eeuw. Vervolgens na Ariguillon bezocht te hebben, gaat u naar Pauillac. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 6

Pauillac – St. Medard. (ca. 62 km)
Ten noorden van het Lac d’Hourtin-Carcans verandert plotseling het landschap. Kwelders en moerassen vervangen de dennenbossen. Dit is het gebied van de purperreiger en de koningsvaren. Sommige exemplaren zijn meer dan 200 jaar oud. Via een fraaie route naar St. Medard. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 7

Rondrit. (ca. 67 km)
Vandaag de laatste fietsdag door een echt schitterend landschap met o.a. zijn dorpjes Sémignan Biscarosse, Mourlan, Le Comte, Bossège etc. Overnachting in uw hotel in St. Medard op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 8

Vertrek St. Médard.
Vandaag komt een einde aan uw reis door deze mooie regio. Na het ontbijt uitchecken of eventueel een verlenging boeken in deze mooie regio.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie in de Médoc en langs de Gironde is de aankomst als volgt mogelijk: Iedere vrijdag, zaterdag of zondag van 05 april 2024 tot en met 13 oktober 2024.

Fietsvakantie in de Médoc en langs de Gironde

Fietsvakantie in de Medoc en langs de GirondePrijzen per persoon
Volwassenen 2-persoonskamer incl. halfpension€ 855,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 410,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Huur standaard fiets€ 80,-
Huur E-bike€ 190,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x Overnachtingen in hotel 2* (3x) hotel 3* (4 x)
 • 7x Ontbijt
 • 6x diner (m.u.v. diner op zondag)
 • Bagagetransport
 • Gebruik zwembad in St. Médard
 • Gebruik sauna en stoombad in Pauillac
 • Toeristenbelasting
 • Nederlandse wegbeschrijving
 • Kaartmateriaal en roadbookdrager

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunch en drankjes
 • Diner op zondag