MENU SLUITEN

Weser, sprookjesachtig mooi!

Fietsvakantie

 • Land: Duitsland
 • Gebied: Midden Duitsland
 • Niveau: 1-2
 • Duur: 7 dgn. / 6 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Duitsland
Gebied: Midden Duitsland
Niveau: 1-2
Duur: 7 dgn. / 6 nachten
Verzorging: Halfpension

Deze fietsvakantie kreeg als bijnaam “fietsen in sprookjesland”, omdat de gebroeders Grimm hier leefden en werkten en deze streek dan ook dikwijls het decor was van hun bekende sprookjes Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester, Hans en Grietje. Voeg daarbij de sprookjesachtige figuren als de Rattenvanger van Hamelen, Baron von Münchhausen (Bodenwerder) en dokter Eisenbart (Münden) en de link is snel gemaakt.

Reisplan Fietsvakantie Weser, fietsen in sprookjesland

7 dagen / 6 nachten – Niveau 1-2

Dag 1

Heenreis naar Hannoversch Münden.
Münden is ontstaan rond een rotsdrempel in de Werra. Alle scheepsladingen moesten daar worden overgeslagen. In de Middeleeuwen verwierf de plaats grote rijkdom door de handel, die hieruit voortvloeide. Als bij een wonder werd Münden nooit verwoest door een oorlog. Daardoor zijn binnen de stadsmuren uit de 13de eeuw 700 (!) vakwerkhuizen bewaard gebleven. De Altstadt van Münden is dan ook één groot openluchtmuseum. Münden is gelegen aan de samenvloeiing van de Fulda en de Werra, die de Weser vormen en, na een meanderende loop van 450 km, in Bremershaven uitmondt in de Noordzee. Hotelovernachting op basis van halfpension.

Dag 2

Rondrit naar Kassel (55 km)
Kassel, ca. 1100 jaar oud, wordt documenta-stad genoemd vanwege de sinds 1955 om de 4 en nu 5 jaar gehouden wereldberoemde tentoonstelling voor hedendaagse kunst. De nieuwe glazen expohal ligt aan de Friedrichsplatz, waar in het midden het marmeren standbeeld van Landgraaf Friedrich II staat. Rond dit plein bevinden zich overigens meer bijzondere gebouwen, waaronder het moderne Staatstheater, het Ottoneum – het oudste theatergebouw van Duitsland uit 1604/1605, nu Natuurkundemuseum – en het Museum Fridericianum uit 1769-1779.

Dag 3

Hannoversch – Münden – Beverungen.(ca. 54 km)
Beverungen heeft een zeer woelige geschiedenis gekend. In 1632, tijdens de 30-jarige oorlog, werd het op vijf huizen na, volledig vernield. De brug over de Weser werd gebouwd in 1902, maar werd in 1945 opgeblazen en in 1950 herbouwd. De brug verbindt Beverungen (in Hessen) met Laueförde (in Niedersachsen). De Burg van Beverungen, aan de Weser gelegen, werd in 1330 gebouwd in opdracht van de Bisschop van Paderborn. Tijdens de 30-jarige oorlog was het een prooi van de vlammen, maar kort na het einde van die oorlog alweer opgebouwd. Nu zijn alleen nog de hoge vierhoekige toren en een bijgebouw overgebleven. In de Burg is nu een stoelmuseum ondergebracht. Hotelovernachting op basis van halfpension.

Dag 4

Rondrit Beverungen. (ca. 43 km)
U bezoekt o.a. Wehrden. Corbeia nova werd op bevel van Lodewijk de Vrome in 822 gesticht door Benedictijnen uit Corbië in Picardië. Het westelijk deel van de abdijkerk stamt uit 873. In 1803 kwam Corvey in handen van de adellijke familie von Hohenlohe-Schillingsfürst. De oorspronkelijke bibliotheek heeft de gruwelen van de Hervorming niet overleefd. De huidige 70.000 boeken stammen uit het familiebezit van Hessen-Rotenburg. De bekende dichter Hoffmann von Fallersleben, schrijver van de Duitse Hymne, was hier bibliothecaris van 1860 tot aan zijn dood in 1874. Corvey kan iedere dag bezocht worden. Hotelovernachting op basis van halfpension.

Dag 5

Beverungen – Bodenwerder. (ca. 61 km)
Door schitterende dorpjes, zoals Bad Karlshaven, Bodenfelde Lippoldsberg en Oedelsheim, fietst u weer terug naar uw startplaats. Hotelovernachting op basis van halfpension.

Dag 6

Bodenwerder – Hameln. Ca. 30 km. of ca 60 km
Ook vandaag heeft u weer zo’n heerlijke tocht door dit typisch Duitse landschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio.

Dag 7

Vertrek Hameln.
Na het ontbijt komt er een einde aan deze mooie reis. U heeft de keuze om deze reis met een paar dagen te verlengen.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Weser is de aankomst als volgt mogelijk: Iedere zaterdag vanaf 27 april 2024 tot en met 7 september 2024

Fietsvakantie Weser, sprookjesachtig mooi!

Fietsvakantie WeserPrijzen per persoon
Volwassenen 2-persoonskamer incl. halfpension€ 685,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 145,-
Overig
Administratie kosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Extra overnachting Hannoversch Münden in 2-persoonskamer€ 95,-
Extra overnachting Hannoversch Münden in 1-persoonskamer€ 125,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 6x overnachtingen in hotels 3*/ 4*
 • 6x ontbijt
 • 6x diner
 • Bagagetransport
 • Transfer Hameln naar Hannoversch Münden
 • Gebruik sauna in hotel te Hannoversch Münden
 • Gebruik zwembad Beverungen
 • Nederlandstalige wegbeschrijving
 • Roadbookdrager
 • Kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Lunch en drankjes
 • Parkeerkosten ca. € 5,- per dag
 • Uitgaven van persoonlijke aard