MENU SLUITEN

Hiddensee

Fietsvakantie

 • Land: Duitsland
 • Gebied: Noord-Duitsland
 • Niveau: 1-2
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Duitsland
Gebied: Noord-Duitsland
Niveau: 1-2
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

Beleef een bijzondere rondreis door de Voorpommerse eilandenwereld en ontdek de eilanden Hiddensee, Rügen en Usedom. Op het autovrije eiland Hiddensee vindt u op 19 km2 zoveel verschillende landschapsvormen, dat het voldoende zou zijn voor een klein continent. Zandstranden, bossen, zoutvlaktes, dichte moerassige rietkragen, dijken en duinen. Rügen is een uniek mooi eiland met witte krijtrotsen, fijne zandstranden en veel cultureel erfgoed. Het eiland Usedom is het gebied met de meeste zonuren in Duitsland. Het heeft een prachtige architectuur in de badplaatsen met pieren en promenades. De “Voorpommerse eilanden trilogie” is een must voor elke eilanden- en natuurliefhebber. De routes lopen door vlak terrein en zijn daarom voor elke fietser goed te doen. Meestal wordt er gefietst over landbouwweggetjes en kleine B-wegen met bijna geen verkeer.

Reisplan Fietsvakantie Hiddensee

8 dagen / 7 nachten – Niveau 1-2

F-D-Hiddensee-kaart-01

Dag 1

Heenreis naar Stralsund.
De heenreis naar Stralsund maakt u op eigen gelegenheid. Als u met de auto komt, kunt u gebruik maken van een onoverdekte parkeerplaats.
Kosten: ca. € 3,– tot € 10,– per dag, afhankelijk waar de P-plaats is.

Dag 2

Stralsund – eiland Hiddensee –Wittow/Nord Jasmund. (ca. 20-40 km)
In de ochtend wordt u met de boot naar Hiddensee gebracht (in de prijs inbegrepen). Hiddensee is een klein, autovrij eiland, dat tot op de dag van vandaag zijn oorspronkelijke bekoring kon bewaren. Het is een paradijs voor fietsers. Na de middag vaart u met de veerboot verder naar Rügen (in de prijs inbegrepen). U overnacht in Wittow of Glowe.

Dag 3

Wittow/Nord Jasmund-Kreidefelsen – Bergen. (ca. 30-60 km)
Over het lange strand van de Schaabe bereikt u het nationaal park Jasmund. Witte krijtrotsen, groene oorspronkelijke beukenbossen en een blauwe zee vormen de onvergetelijke indrukken van een landschap vol met contrasten. In Sassnitz, met zijn vissersboten, ervaart u de onvervalste havensfeer. Dan gaat u verder naar Bergen, de hoofdstad van Rügen. Wandel op uw gemak door de historische steegjes en loop dan door naar het hoogste punt van Bergen, de Rugard, 118 m boven de zeespiegel. Overnachting in Bergen of omgeving.

Dag 4

Bergen – Greifswald. (ca. 50 km)
U fietst vandaag eerst naar de oude en voormalige residentiestad Putbus. U zult enthousiast worden over de Witte Stad van Rügen met zijn classicistische stadscentrum, zijn stralend witte huizen met de daarvoor staande rozenstokken. U vervolgt uw weg over de kilometers lange lanen van het stillere zuidelijke deel naar het idyllische plattelandsstadje Garz. Over het schiereiland Zudar bereikt u de veerboot naar Gelwitz en verlaat u het eiland Rügen. Via de Strelasund fietst u nu langs de schilderachtige kust van het strandmeer over smalle weggetjes naar Greifswald aan de Oostzeekust.

Dag 5

Greifswald – Anklam – Kaiserbäder. (ca 50 km)
’s Morgens brengt de trein u samen met uw fiets naar Anklam. Dit is de geboorteplaats van Otto Lillienthal. Er staat u een schitterende etappe te wachten door het rustige Pommerse land. Uw route leidt nu over de Peene naar de spoorweghefbrug van Karnin (technisch monument) en zo naar het eiland Usedom. Vanaf Usedom-stad gaat het over verborgen weggetjes naar het Stettiner Haff, dat u via een kleine omweg naar Kamminke bereikt. De drie keizerlijke badplaatsen Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin hebben geneeskrachtige baden. U overnacht in Ahlbeck, Heringsdorf of Bansin.

Dag 6

Kaiserbäder-NordUsedom. (ca. 35 km)
De keizerlijke badplaatsen presenteren zich met een schoonheid aan architectuur, die aan de Duitse Oostzeekust onovertroffen is. Achter Bansin in de richting van Ückeritz verheft zich tot op 54 m hoogte een imposante steile kust. U fietst steeds in de buurt van het strand van badplaats naar badplaats naar het noorden van het eiland. Deze fietsdag is een hoogtepunt van uw fietsvakantie over de Voorpommerse eilanden. U overnacht in de omgeving van Zinnowitz – Karlshagen.

Dag 7

Nordusedom – Greigswald – Stralsund. (ca. 60 km)
Door de Liepener Winkel en eerbiedwaardige lanen komt u bij de Peene. Via een brug komt u terug op het vasteland in het stadje Wolgast. Door dennenbossen en langs stijle kusten bereikt u Greifswald. Vandaar gaat het door het prachtige kustgebied van VoorPommeren naar uw vertrekpunt Stralsund. U kunt de etappe van vandaag 45 km inkorten door de trein te nemen van Greifswald naar Stralsund. De trein gaat elk uur en is inbegrepen in de reissom.

Dag 8

Terugreis of verlenging. U reist op eigen gelegenheid terug. Wij verzorgen graag voor u een eventuele verlenging of een extra verblijf op één van de drie eilanden.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Hiddensee is de aankomst als volgt mogelijk: dagelijks van 24 april t/m 03 oktober 2021.

Prijzen Fietsvakantie Hiddensee

Fietsvakantie HiddenseePrijzen
Volwassenen 2-persoonskamer logies / ontbijt p.p.€ 579,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 320,-
Seizoentoeslag
Reisperiode 08-05 t/m. 25-06-2021€ 100,-
Reisperiode 26-06 t/m. 04-09-2021€ 120,-
Reisperiode 05-09 t/m. 18-09-2021€ 90,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Huur standaard fiets€ 80,-
Huur E-bike€ 180,-
Extra overnachting Stralsund 2pk incl. logies/ontbijt p.p.€ 65,-
Extra overnachting Stralsund 1 pk incl. logies/ontbijt p.p.€ 105,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x overnachting in hotel 3*
 • 7x Uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • 1 x Kaart en informatiemateriaal
 • Alle dagen service hotline
 • Veerboot Stralsund – Hiddensee
 • Veerboot Glewitz – Stahlbrode
 • Veerboot Hiddensee – Rugen
 • Treinreis Greifswald – Stralsund.
 • Treinreis Greifswald – Anklam.
 • GPS-data beschikbaar

Niet inbegrepen

 • Reis heen en terug
 • Lunch, diner en drankjes
 • Huurfiets
 • Toeristenbelasting ter plaatse te betalen
 • Administratiekosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard