MENU SLUITEN

Elbe

Fietsvakantie

 • Land: Duitsland
 • Gebied: Oost-Duitsland
 • Niveau: 1
 • Aantal dagen: 8
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Duitsland
Gebied: Oost-Duitsland
Niveau: 1
Aantal dagen: 8
Verzorging: Logies & Ontbijt

Een prachtige fietstocht. Wij hebben gekozen voor de tocht van 8 dagen met 7 overnachtingen. U kunt op aanvraag ook kiezen voor een iets kortere tocht (6 dagen/5 overnachtingen) of iets langere tocht (9 dagen/8 overnachtingen). De tocht is ongeveer 320 kilometer. De streek staat bekend om zijn prachtige gebouwen in barokstijl en mooie paleizen. U vindt hier de middeleeuwse sfeer van de porseleinen stad Meissen en verder vindt u op uw weg de renaissancestad Torgau en de stad van Luther Wittenberg. Vele kunstzinnige bouwwerken treft u aan in de grote steden, met name in Dresden. Uiteraard treft u ook prachtige natuur aan op uw reis door het Elbezandsteengebergte met zijn bizarre rotsachtige werelden, uitsteeksels en kloven, omgeven door wijnvelden en wijndorpen.

Reisplan Fietsvakantie Elbe

8 dagen / 7 nachten – Niveau 1

Dag 1

Aankomst in Dresden.
U komt in de historische stad Dresden aan en afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u de mooie stad bezichtigen (Vrouwenkerk, Burcht en het Operagebouw). De eerste overnachting is hier.

Dag 2

Dresden- Bad Schandau-Dresden. (ca. 45 km)
Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het kasteel Pillnitz en iets verderop naar de ruige rotsen van het Elbezandsteengebergte. Een klein uitstapje naar de Basteirotsen is zeker de moeite waard. De terugreis vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per trein. (U kunt ook per fiets terugkeren, 45 km extra fietsen.)

Dag 3

Dresden – Meissen. (ca. 25 km)
Vandaag fietst u in het Elbedal langs de wijngaarden op de omringende heuvels/bergen richting Radebeul (“Villa Shatterhand”: Karl May-museum). Iets verder komt u aan in Meissen, een leuke plaats met een aantal bezienswaardigheden: de Albrechtsburcht (15e eeuw), de gotische kathedraal en uiteraard niet te vergeten de porseleinfabriek, waar het wereldberoemde Meissner Porselein gemaakt wordt.

Dag 4

Meissen-Riesa. (ca. 35 km)
Langs de Elbe, opnieuw omgeven door wijnvelden, richting Riesa. Onderweg komt u langs het barokkasteel Diesbar-Seusslitz met een mooi park. Goede gelegenheid om te wandelen en te genieten van een plaatselijke wijn.

Dag 5

Riesa – Torgau. (ca. 45 km)
Verder stroomafwaarts gaat u op deze dag naar Mühlberg met het voormalige Sixtijnse klooster. Het Treblitzscher bomenpark, met flora uit 5 verschillende continenten, zult u niet snel vergeten. Iets verder ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische Sint Marien Kerk, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6

Torgau – Wittenberg. (ca. 65 km)
De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de blikvangers in deze streek. In de Lutherstad gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis. De Lutherhal herbergt de grootste reformatieverzameling ter wereld. De oude binnenstad van Wittenberg is mooi gerestaureerd en de leuke winkeltjes en restaurants geven u een echt vakantiegevoel.

Dag 7

Wittenberg – Dessau.
Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt het werelderfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk op: een enorm parklandschap in Engelse stijl. U fietst verder richting Dessau.

Dag 8

Terugreis vanaf Dessau of verlenging.
Vandaag is het einde van uw reis op de “Elberadweg”. Na het ontbijt vindt de individuele terugreis plaats. U heeft de mogelijkheid uw reis richting Magdeburg of Hamburg te vervolgen of u blijft nog een paar dagen in het mooie Dessau, aan de oevers van de Mulde en de Elbe. U vindt hier het slot Dessau, de Mariakerk en het bekende “Bauhaus”.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Elbe is de aankomst als volgt mogelijk: dagelijks van 4 april t/m 12 oktober 2020.

Prijzen Fietsvakantie Elbe

Fietsvakantie ElbePrijzen
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Seizoen A€ 469,-
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Seizoen B€ 549,-
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Seizoen C€ 569,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 175,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
Opties
Huur standaard fiets€ 79,-
Huur E-bike€ 189,-
Extra nacht p.p. logiesop aanvraag
Transfer terug naar Dresden incl. fiets€ 60,-
Extra overnachting in Dresdenlogies + ontbijt 2 pk€ 155,-
Extra overnachting in Dessau logies + ontbijt 2 pk / 1 pk€ 49,- / € 75,-
SeizoenenData
Seizoen A04-04 t/m 30-04-2020, 22-09 t/m 12-10-2020
Seizoen B01-05 t/m 21-06-2020, 01-09 t/m 21-09-2020
Seizoen C22-06 t/m 31-08-2020

Inbegrepen

 • Indien u met de auto komt, kunt u uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel (gratis) of in de parkeergarage bij het hotel of directe omgeving (kosten variërend van ca. € 14,– tot € 16,– per dag bij stalling voor 5 dagen).
 • U krijgt bij de overnachtingshotels een ontbijt of ontbijtbuffet (bij halfpension boeking meer-gangendiner of dinerbuffet)
 • Bagagevervoer naar de hotels
 • Persoonlijke reisinformatie en uitgebreide fietstochtbeschrijving
 • Telefonische ondersteuning
 • GPS beschikbaar

Niet inbegrepen

 • Huurfiets
 • Lunch, diner en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Terugreis met trein naar Dresden (ca. € 60,–, inclusief fiets)
 • Administratiekosten