MENU SLUITEN

Donau deel 1

Fietsvakantie

 • Land: Duitsland
 • Gebied: Zuid-West Duitsland
 • Niveau: 1-2
 • Aantal dagen: 8
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Duitsland
Gebied: Zuid-West Duitsland
Niveau: 1-2
Aantal dagen: 8
Verzorging: Logies & Ontbijt

Het Oberen Donautal heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: historische steden, schilderachtige dorpjes en een overweldigend natuurschoon. De Donau, eerst nog een klein stroompje, meandert door het landschap. Verderop wordt het dal steeds smaller en de meanderende Donau wordt steeds indrukwekkender. Hoge kalksteenrotsen met wilde toppen omzomen het dal. De oorspronkelijke bedding van de Donau en de gespleten kalksteenrotsen in het natuurpark Oberen Donau zijn enkele hoogtepunten van het aantrekkelijke landschap in deze romantische landstreek. Talrijke burchten, kastelen, kloosters en kerken omzomen het fietspad. Er is voldoende tijd om de talrijke bezienswaardigheden te ontdekken en te bezoeken.

Reisplan Fietsvakantie Donau Deel 1

8 dagen / 7 nachten – Niveau 1-2

Dag 1

Aankomst in Donaueschingen.
In Donaueschingen begint de reis langs de Donau, natuurlijk aan de Donaubron in de tuin van het vorstelijke slot. Benut u de rest van de dag voor een wandeling door de residentiestad, gelegen tussen het Schwarzwald en de Bodensee. Het stadsbeeld bestaat uit een mengeling van oud en nieuw. Barok en Jugendstil wisselen zich in de binnenstad af. Uw huurfiets, indien van toepassing, ontvangt u ’s avonds of de volgende morgen.

Dag 2

Donaueschingen – Tuttlingen. (ca. 40 km)
Vandaag fietst u langs de oevers van de Donau eerst naar Immendingen. Vanaf hier geniet u van het kalksteenlandschap van het natuurpark Obere Donau. Hoog boven de kloven en spleten van de versteende kalkrotsen zijn vaak torenvalken te zien. Via Möhringen bereikt u het etappedoel van vandaag: de stad Tuttlingen. In de geschiedenisboeken wordt Tuttlingen voor het eerst in 790 na Chr. genoemd. De evangelische stadskerk met zijn prachtige Jugendstil-uitstraling is één van de bezienswaardigheden van de stad.

Dag 3

Tuttlingen – Fridingen/Beuron. (ca. 20 km)
U verlaat Tuttlingen en ontdekt bij Fridingen de jagerhuisgrotten met opgravingen uit de middelste steentijd en het beroemde uitzichtspunt Knopfmacherfelsen. De Donau doorbreekt hier de rotsen van de Schwäbischen Alb. Op de bergwanden langs de oever liggen talrijke kastelen, burchten en ruïnes. Door het breed uitlopende dal fietst u naar Beuron. Het klooster van Beuron is een Benedictijnerabdij, waar de monniken zichzelf nog door landarbeid onderhouden.

Dag 4

Fridingen/Beuron – Sigmaringen/Scheer. (ca. 40 km)
Uw route van vandaag loopt langs de Donau-oevers via Hausen naar Sigmaringen. Onderweg komt u langs de burcht Wildenstein. De geschiedenis van Sigmaringen is grotendeels bepaald door de vorsten van Hohenzollern. U overnacht in Sigmaringen of in het nabijgelegen Scheer.

Dag 5

Sigmaringen/Scheer – Riedlingen. (ca. 30 km)
Tot aan de oevers van de Donau reiken de gemengde bossen en weilanden van het Donaudal. Door het open landschap bereikt u Scheer, een Keltische en Romeinse nederzetting. Via Mengen, een van de 5 Habsburgersteden aan de Donau, bereikt u Hundersingen. U overnacht vandaag in Altheim of Riedlingen.

Dag 6

Riedlingen – Ehingen. (ca. 40 km)
Riedlingen was in de middeleeuwen in het bezit van de Habsburgers. Vandaag fietst u voor een deel langs de bekende Oberschwäbische Barokstraat.

Dag 7

Ehingen – (Blaubeuren) – Ulm. (ca. 35-45 km)
Vandaag kunt u uw weg vervolgen langs de Donau of u kunt over Blaubeuren langs de Ach fietsen. De Donau-weg gaat vandaag via vlak landschap door een natuurbeschermingsgebied. Het Achdal is smal en heuvelachtig.

Dag 8

Terugreis of verlenging.
Graag boeken wij een extra nacht voor u.

Opmerking: De route verloopt grotendeels door vlak landschap. De wegen zijn grotendeels geasfalteerd. In het smalle Donaudal moet u met enige stijgingen en onverharde paden rekening houden.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Donau deel 1 is de aankomst als volgt mogelijk: iedere zaterdag en zondag van 2 mei t/m 26 september 2020. Vanaf 4 personen eigen reisdatum / startdatum mogelijk.

Prijzen Fietsvakantie Donau Deel 1

Fietsvakantie Donau Deel 1Prijzen
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Seizoen A€ 529,-
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Seizoen B€ 569,-
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Seizoen C€ 519,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 130,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
Opties
Huur standaard fiets€ 75,-
Huur E-bike€ 180,-
Extra nacht p.p. logiesop aanvraag
Transfer terug naar startplaats (za, zon, ma, vanaf 4 pers)€ 95,-
Treinreis van Nederland naar Donauschingenop aanvraag
SeizoenenData
Seizoen A 02-05 t/m 14-07-2020
Seizoen B15-07 t/m 31-08-2020
Seizoen C01-09 t/m 26-09-2020

Inbegrepen

 • 7x Overnachting in ***hotel
 • 7x Uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Kaart en informatiemateriaal
 • 7 Dagen hotline service
 • GPS-data beschikbaar

Niet inbegrepen

 • Terugreis terug naar de startplaats: Ulm – Donauschingen.
 • Reis heen en terug
 • Lunch, diner en drankjes
 • Huurfiets
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen
 • Parkeerkosten ongeveer € 20,- per week
 • Administratiekosten