MENU SLUITEN

Berlijn - Dresden

Fietsvakantie

 • Land: Duitsland
 • Gebied: Noord-Oost
 • Niveau: 1-2
 • Aantal dagen: 8
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Duitsland
Gebied: Noord-Oost
Niveau: 1-2
Aantal dagen: 8
Verzorging: Logies & Ontbijt

Van Berlijn naar Dresden
Beide steden staan erg hoog op het verlanglijstje van velen en terecht. Zowel historisch, cultureel en wb bezienswaardigheden scoren ze beiden hoog. Veel oorlogsschade is hersteld en de gezelligheid van de vele cafés en restaurant is deze ambiance is uniek te noemen. Letterlijk het hoogtepunt in Dresden is de Frauenkriche één van de mooiste kerken van Duitsland. U vertrekt vanuit Berlijn. Het landschap is glooiend met mooie bos- en heidegebieden. Het is bijna niet te begrijpen dat er zoveel natuurschoon is zo dicht in de nabijheid van de stad Berlijn. In de buurt van Dresden wordt veel wijn verbouwd. Overal is het mogelijk wat te eten of te drinken.
Tijdens deze tour kunt u dus genieten van de veelzijdige flora en fauna die deze route kenmerkt. U fietst langs de rivieren de Havel, verschillende meren en u komt langs Elbe Dresden binnen. In Dresden gaat u natuurlijk iets eten of drinken in de zg. Münzgasse, één van de langste en grootste “eet” boulevard van Duitsland.
Tijdens de tocht kunt u gebruik maken van een GPS systeem dat u gratis in bruikleen wordt gegeven.
Verleng uw reis met enige dagen zodat u kunt genieten van de mooie steden Berlijn en/of Dresden.

Reisplan Fietsvakantie Berlijn-Dresden

8 dagen / 7 nachten – Niveau 1-2

Dag 1

Heenreis Dallgow.
s Avonds krijgt u materiaal en een uitvoerige uitleg over routes en mogelijkheden.

Dag 2

Dallgow – Werder, ca.54 km.
Langs de rivier de havel fietst u naar Berlin-Kladow. Hiet vaart u met het pontje het Wannsee over. Een tussenstop bij de Max Liebermann Villa is aan te raden net als een bezoek aan het pauweneiland, gelegen in het meer. Niet veel later rijdt u Potsdam binnen. De historische binnenstad is een bezoek zeker waard. Daarna vervolgt u de weg naar Werder.

Dag 3

Werder – Belzig, ca. 51 km.
Vandaag fietst u over de Europesefietswegnr. 1. U komt langs het SChwielowmeer en een wandeling door dit prachtige landschap is zeker aan te bevelen. U komt ook door een regio waar veel asperges worden geteeld. Verder gaat de tocht naar Belzig. In dit bekende kuroord kunt u een bezoek brengen aan een thermaal bad.

Dag 4

Belzig – Lutherstadt Wittenberg, ca. 41 km.
Vandaag en wat kortere tocht zodat u tijd genoeg heeft om de stad Wittenber te bezoeken. Deze stad is bekend geworden door de Maarten Luther. U moet zeker een bezoek brengen aan de zg. “altstadt”.

Dag 5

Lutherstadt Wittenberg – Torgau, ca. 69 km.
Vandaag starten wij met één van de langste routes van deze reis. Over het Elbe fietspad bereikt u snel Klöden. Een stopje bij de burcht en een bezoek aan de biergarten is aan te bevelen. Van Klöden gaat het naar Dommitzsch. Verder gaat het door velden met ooievaars en reigers. Snel ziet u het kasteel Hartenfels liggen, het eindpunt van deze dag.

Dag 6

Torgau – Riesa, ca. 50 km.
Bezoek na het ontbijt nog even de binnenstad alvorens u de weg voortzet naar Strehla een stad die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Ook de stad Riesa heeft veel historische pracht en praal.

Dag 7

Riesa – Dresden, ca. 52 km.
Vandaag een hele mooie route naar Dresden, het eindpunt van uw reis. U fietst door de regio Sachsen met veel wijnbouw en daarbij behorende wijndorpen. Overal kunt u wat proeven en eten. Een bezoek aan Meissen met zijn kasteel moet u zeker brengen. Van Meissen naar Dresden is het niet zo ver meer. U fietst door idyllische dorpjes met ook hier weer veel gezellige eettentjes en barretjes. Bij te veel stops wordt het een erg lange fietstocht vandaag. Dresden komt in zicht met zijn koepel van de Frauenkirche. Deze kerk moet u zeker bezichtingen.

Dag 8

Na het ontbijt, terugreis of eventueel een verlenging.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Berlijn-Dresden is de aankomst als volgt mogelijk: dagelijks van 1 januari tot 31 december 2020.

Prijzen Fietsvakantie Berlijn-Dresden

Fietsvakantie Berlijn-DresdenPrijzen
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer incl. ontbijt vanaf€ 645,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 175,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
Opties
Toeslag halfpensionop aanvraag
Huur standaard fiets€ 65,-
Huur E-bike€ 135,-
Transfer terug van Dresden naar Dallgow per bus incl. fiets ca.€ 75,
Extra nacht Dalgow 2-persoonskamer (logies + ontbijt)€ 46,-
Extra nacht Dalgow 1-persoonskamer (logies + ontbijt)€ 51,-
Extra nacht Dresdenw 2-persoonskamer (logies + ontbijt)€ 69,-
Extra nacht Dresdenw 1-persoonskamer (logies + ontbijt)€ 100,-

Inbegrepen

 • 7x overnachting met ontbijt in hotels
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Kaart en informatiemateriaal
 • GPS apparaat met de routes

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis heen en terug
 • Lunch, diner en drankjes
 • Huurfiets
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen
 • Administratiekosten
 • Indien u een fiets huurt dan dient u deze weer af te geven bij de startplaats van uw reis.
  Laat u de fiets achter in het hotel te Dresden dan zijn de kosten voor het ophalen van de fiets door de verhuurden € 50,- per fiets.