MENU SLUITEN

Brussel - Brugge

Fietsvakantie

 • Land: Belgie
 • Gebied:
  Vlaanderen
 • Niveau: 1
 • Duur: 7 dgn. / 6 nachten
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Belgie
Gebied: Vlaanderen
Niveau: 1
Duur: 7 dgn. / 6 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

De prachtige regio van Vlaanderen en de bruisende stad Brussel zorgen voor een groot fietsavontuur!
Beide zijn gevuld met prachtige landschappen, historische gebouwen, musea, grote kathedralen en veel culturele – en culinaire hoogstandjes! Als hoofdstad van België is Brussel de thuisbasis van een breed gamma aan uitgebreide architectonische hoogstandjes, zoals het uitgestrekte koninklijk paleis en het stadhuis met veel torenspitsen en veel gildehuizen uit de late 17e eeuw, die gevestigd zijn op het bekende Brusselse marktplein: de Grote Markt, meteen ook haar grootste toeristische attractie en misschien wel het mooiste plein van heel Europa!

Startend vanuit Brussel vindt deze route plaats over overwegend rustige, vlakke wegen en fietspaden. Dit allemaal langs de goed bewegwijzerde Vlaamse LF-fietsroutes en knooppunten.  90% van de route is bewegwijzerd. Fietsers krijgen naast kaartmateriaal ook een gedetailleerde wegbeschrijving in het Nederlands.
Het landschap is gevuld met groene weiden, grachten, zandige duinen en kustdorpen, evenals kastelen, abdijen, kerken en windmolens. De tocht neemt u mee door de oudste, Belgische studentenstad, namelijk Leuven, de stad van Gent met zijn bekende St. Bavo kathedraal met kunstschatten van o.a. Jan van Eyck, de authentieke kustdorpen De Haan of Oostende en als laatste het kleine, gezellige stadje Brugge! Brugge lijkt zeer sterk op Brussel met haar prachtige en architectonische hoogstandjes – maar dan op een veel kleinere schaal.

Reisplan Fietsvakantie Brussel-Brugge

7 dagen / 6 nachten – Niveau 1

F-B-Brussel-Brugge-Kaartje-01

Dag 1

Aankomst in Brussel.
Het is geen metropool zoals Parijs, Londen of Rome, maar Brussel zal u zeker verleiden met haar multiculturele charme, haar pleintjes, paleizen en galerijen en kleine straatjes. De mooie marktplaats, het Atomium, Manneke Pis, alle iconen van Brussel zijn een must voor iedere bezoeker. De stad is ook een toonbeeld van Jugendstil cultuur. Er is dan ook altijd wat te beleven in Brussel of het nu een muziekfestival is, een bloementapijt of een interessante tentoonstelling.

Dag 2

Brussel – Mechelen. (ca. 65 km)
Op uw eerste fietsdag fietst u door Leuven. De stad is niet alleen bekend als universiteitsstad met de oudste universiteit van België, maar ook als de bierstad. Een wandeling in Mechelen, stad aan de rivier de Dijle, zal u de mooiste historische gebouwen in de stad tonen, die nog werden gebouwd in de Bourgondische tijd. Neem zeker een kijkje in de Sint Rombouts kathedraal, de paleizen van Margareta van York of in het speelgoedmuseum.

Dag 3

Mechelen – Bornem/Puurs. (ca. 32/38 km).
Vandaag fietst u langs de rivieren Rupel en Schelde naar Bornem. Omdat het een korte rit is, is er ’s ochtends nog tijd genoeg om een 15 minuten durend treinritje naar het centrum van Antwerpen te maken. U kunt daar genieten van een wandeling over de Meir, van een streekbiertje op één van de vele pleinen of iets van de schilder Rubens gaan bekijken of de rijke architectuur van deze Vlaamse Parel op u laten afkomen.

Dag 4

Bornem /Puurs– Gent/Melle. (ca. 58/64 km).
Gent, het historische centrum van Vlaanderen, biedt een waaier aan bezienswaardigheden. Vanaf de vele torens kunt u het oude stadscentrum bewonderen. Eén van de beroemde bezienswaardigheden is natuurlijk de St. Bavo kathedraal, waarin het wereldberoemde schilderij van Jan van Eyck aanwezig is. Ook het Gravensteen is een aanrader: in het verleden het middeleeuwse kasteel van de graven van Gent, vandaag een toeristische trekpleister.

Dag 5

Gent/Melle – Brugge. (ca. 58/52 km)
Het historische centrum van Brugge behoort tot het Unesco Werelderfgoed. Bezoekers merken direct, dat de titel “Venetië van het Noorden” zijn naam niet heeft gestolen. Brugge bezit immers nog veel middeleeuwse aanraders. Neem uw tijd en bezoek de vele parken, intieme straatjes met kasseien en oude marktplaatsen. De winkeliers in Brugge zullen u ook graag alles vertellen over bier en chocolade.

Dag 6

Brugge – de kust naar De Haan – Brugge. (ca. 55 km)
U fietst langs lieflijke kanalen via Lissewege naar de haven van Oostende en verder naar de authentieke kunststad De Haan. Hier geniet u van een verfrissende duik in de Noordzee en de rust op het strand. U kunt natuurlijk ook genieten van een vrije dag in Brugge met tal van mogelijkheden: een boottocht op de reien, een tocht per koets, shopping en het chocolade- of frietmuseum. En wat te denken van de talrijke andere kunstmusea? Ook de havenstad Oostende is maar 15 minuten per trein verwijderd van Brugge.

Dag 7

Vertrek uit Brugge na het ontbijt of boek extra verlengingsnachten in Brugge of Brussel.
U kunt per trein, zonder te hoeven overstappen, binnen een uur weer terug zijn in Brussel. Ook is een transfer mogelijk op vrijdagmiddag om 13.30 uur.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Brussel-Brugge is de aankomst als volgt mogelijk:

 • Iedere zaterdag van 27 april 2024 tot en met 7 september 2024
 • Iedere zondag van 07 juli 2024 tot en met 18 augustus 2024

Fietsvakantie Brussel-Brugge

Fietsvakantie Brussel-BruggePrijzen per persoon
Volwassenen 2-persoonskamer logies/ontbijt€ 575,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 270,-
Toeslag hoogseizoen (10-06-2024 t/m 19-08-2024)€ 24,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Extra nacht Brugge 2 pers. kamer logies / ontbijt€ 60,-
Extra nacht Brugge 1 pers. kamer logies / ontbijt€ 95,-
Extra nacht Brussel 2 pers. kamer logies / ontbijt€ 70,-
Extra nacht Brussel 1 pers. kamer logies / ontbijt€ 120,-
Huur standaard fiets€ 70,-
Huur E-bike€ 150,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 6x hotelovernachtingen 3* / 4*
 • 6x ontbijt
 • Bagagetransport (1 stuks p.p. tot 20 kilo)
 • Kaarten en documentatiemateriaal, toeristische informatie en routebeschrijving
 • Roadbook drager voor op de fiets

Niet inbegrepen

 • Lunch, diner
 • Parkeerkosten