MENU SLUITEN

Brugge - Kust

Fietsvakantie

 • Land: Belgie
 • Gebied:
  Vlaanderen
 • Niveau: 1
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Belgie
Gebied: Vlaanderen
Niveau: 1
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

Vlaanderen en de Kust.
Ongetwijfeld is de streek tussen Brugge en de kust één van de mooiste gebieden van Vlaanderen en het is ook een ideale fietsstreek. Aan gezellige kroegen geen gebrek en altijd is daar dat schitterende landschap met aan de horizon de fiere torens van de Breydelstad of de goudgele duinengordel langs de zee. Deze gevarieerde tocht door het achterland van de kust gaat van Roeselare, winkelstad met het Nationaal Wielermuseum, naar Ieper met de mooie Lakenhallen en door een streek, die getekend is door oorlog en geweld. Het zijn de loopgraven en de kerkhoven, volgestouwd met eenvoudige grafstenen van jonge mannen uit alle hoeken van de wereld, die ons blijven zeggen ‘nooit meer oorlog!’. U fietst door de Westhoek en langs de mooiste plekjes van het Heuvelland. In het vlakke landschap ziet u de torens van de dorpskerken, de toren van Diksmuide en als het weer helder is de kustlijn. In de regio tussen Brugge en de kust stromen bochtige riviertjes en lopen lijnrechte kanalen. Er langs liggen fietspaden, weg van het gemotoriseerd verkeer en daardoor veilig om te fietsen. De overnachting in het middeleeuwse Brugge is uiteraard een hoogtepunt en u gaat hier zeker niet voorbij aan de streekbieren. Maar ook niet te veel Straffe Hendrik of Brugse Zot, want de volgende dag zit u alweer op de fiets langs de Kastelenroute, door de bossen in de Brugse rand, terug naar Roeselare.

Over de route
U fietst over rustige wegen langs velden, kanalen, duinen en bossen. Fietsers krijgen naast kaartmateriaal ook een gedetailleerde wegbeschrijving in het Nederlands. Ook een andere taal zoals Spaans, Italiaans, Engels, Duits of Frans is mogelijk.
U zult onder de indruk zijn van de rijke architectuur van kerken, abdijen en kastelen. Ervaar de middeleeuwse steden Ieper, Poperingen, Diksmuide en werelderfgoed Brugge en maak kennis met het mondaine Knokke en de mooie badplaats De Haan.

Reisplan Fietsvakantie Brugge-Kust

8 dagen / 7 nachten – Niveau 1

F-B-Brugge-Kust-Kaartje-01

Dag 1

Aankomst en meeting in Roeselaere.
Optionele rit door een prachtig landschap naar de basiliek van Dadizele.

Dag 2

Roeselaere – Ieper. (ca. 31 km)
U zult vandaag kennis maken met Tyne Cot Cemetery: het grootste Britse kerkhof ter wereld. Maar ook Ieper komt aan de beurt, de middeleeuwse stad met imponerende Lakenhalle en Menen-Poort. Het is aangenaam en relaxed fietsen door de velden en over een zeldzaam heuveltje.

Dag 3

Ieper – Diksmuide. (ca. 60 km)
De torens van de middeleeuwse stad Poperinge. Lekker Trappistbier proeven in de St. Sixtusabdij, kortom het is geweldig in deze omgeving en aan de oever van de IJzer. Zo komt u uit in Diksmuide met de indrukwekkende IJzertoren en niet te vergeten de Dodengang.

Dag 4

Diksmuide – Brugge. (ca. 66 km)
Door het typische polderlandschap naar Brugge. Wat moeten wij nog meer vertellen over deze heerlijke en toch pittoreske stad? Het Venetië van het Noorden”” wordt het wel genoemd. Het historische centrum van Brugge behoort tot het Unesco Werelderfgoed. Bezoekers merken direct, dat de titel “Venetië van het Noorden” zijn naam niet heeft gestolen. Brugge bezit immers nog veel middeleeuwse aanraders. Neem uw tijd en bezoek de vele parken, intieme straatjes met kasseien en oude marktplaatsen. De winkeliers in Brugge zullen u ook graag alles vertellen over bier en chocolade. Langs pittoreske kanaaltjes fietst u naar Het Constant Permeke museum in Gistel.

Dag 5

Rondrit Knokke. (ca. 64 km)
U fietst vandaag naar het schildersdorp Damme om van daaruit, langs de Noordzee, de tocht naar Knokke voort te zetten. Dwars door het duinlandschap passeert u het Natuurreservaat “Het Zwin”.

Dag 6

Rondrit De Haan . (ca. 55  km)
Vandaag fietst u naar het mooie kustplaatsje De Haan. Deze regio is bekend door haar mooi duingebied maar voornamelijk door de huizen, die  gebouwd zijn in de Belle Epoque stijl uit de 19e eeuw. Toen was De Haan de badplaats van de welgestelde Belgen.

Dag 7

Brugge – Roeselare. (ca. 58 km)
Door de bossen en langs de kastelen van Aertijcke en Wijnendaele terug naar Roeselaere. Niet vergeten af te stappen bij het nationaal Fietsmuseum, dat oud-wereldkampioen Freddy Maertens uitbaat.

Dag 8

Vertrek na het ontbijt of boek extra nachten in Brugge of Brussel
U kunt per trein, zonder te hoeven overstappen, binnen een uur weer terug zijn in Brussel. Ook is een transfer mogelijk op vrijdagmiddag om 13.30 uur.

Aankomstdata

Voor deze fietsvakantie Brugge – Kust is de aankomst als volgt mogelijk:

 • Iedere zaterdag van 20 april 2024 tot en met 14 september 2024 m.u.v. 03 augustus 2024 dat wordt 04 augustus 2024

Fietsvakantie Brugge-Kust

Fietsvakantie Brugge-KustPrijzen per persoon
Volwassenen in een 2-persoonskamer logies/ontbijt€ 575,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 220,-
Toeslag hoogseizoen (8 juni 2024 t/m 17 augustus 2024)€ 50,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Toeslag halfpension€ 199,-
Huur standaard fiets€ 75,-
Huur E-bike€ 150,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x hotelovernachting 3* / 4*
 • 7x ontbijt
 • Bagagetransport (1 stuks p.p. tot 20 kilo).
 • Kaarten en documentatiemateriaal, toeristische informatie en routebeschrijving
 • Roadbook drager
 • Gebruik sauna in hotel te Brugge
 • Museumkortingskaart Brugge

Niet inbegrepen

 • Lunch en diner
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Parkeerkosten (bij hotel, indien mogelijk, gratis) of garage ca. € 12,50 per dag