MENU SLUITEN

 

Fietsvakanties

Individuele reizen

U fietst graag met z’n tweetjes of met familie? U wilt ook graag uw eigen data prikken? Dan is een individuele reis voor u de beste keuze. IDTravel neemt als professionele touroperator, met de nodige ervaring, alle beslommeringen van kamerreserveringen, bagagetransport, routeplanning enz. op zich. Terwijl u al fietsend geniet, brengen wij uw bagage naar het volgende hotel. U ontvangt van ons kaarten, een gedetailleerde routebeschrijving, tips over bezienswaardigheden, rustplaatsen en veel achtergrondinformatie voor uw geheel persoonlijke weg naar uw eindbestemming van de reis.

Populaire bestemmingen

Een selectie uit het uitgebreide assortiment fietsvakanties

Spanje Mallorca

Mallorca

Niveau: Bike3 Bike3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: Diverse mogelijkheden
Verzorging: Halfpension

Duitsland Drie Eilanden Tour

Drie Eilanden Tour

Niveau: Bike3 Bike4
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: 21 april t/m 04 oktober 2024
Verzorging: Logies & Ontbijt

Frankrijk Loiredal

Loiredal

Niveau: Bike3 Bike3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: 23 maart t/m 12 oktober 2024
Verzorging: Logies & Ontbijt

Duitsland Weser, sprookjesachtig mooi!

Weser

Niveau: Bike3 Bike4
Duur: 7 dgn. / 6 nachten
Periode: 27 april t/m 07 september 2024
Verzorging: Halfpension

Duitsland Münchener Meren

Münchener Meren

Niveau: Bike3 Bike3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: 13 april t/m 07 september 2024
Verzorging: Logies & Ontbijt

Meerdere landen: Passau-Wenen

Passau-Wenen

Niveau: Bike3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: 01 september t/m 6 oktober 2024
Verzorging: Logies & ontbijt

Informatie over fietsroutes

Wij hebben het tot onze opdracht gemaakt uw fietsvakantie zo autovrij mogelijk uit te stippelen. Over veldwegen, kleinere dorpswegen en prima fietspaden fietst u langs de mooiste plekjes van uw uitgekozen reisbestemming. Jammer genoeg zijn er niet altijd fietspaden aanwezig en dus kan het wel eens voorkomen, dat u kortere afstanden op wat drukkere wegen fietst. Wij hebben echter tot het uiterste geprobeerd dit te voorkomen. De routeplanner geeft u een goed overzicht van de etappes. Toch zijn zowel routeverloop als plaatsen onderweg niet bindend. U kunt naar wens uw eigen route bepalen. De routebeschrijving, die u ontvangt, kan in het Duits zijn. Ook eventuele kaarten kunnen in het Duits zijn.
IDTravel probeert waar mogelijk de beschrijving in het Nederlands uit te geven.

 

Informatie over huurfietsen

Wij hebben altijd goed onderhouden kwaliteitsfietsen met de nodige toebehoren voor u klaarstaan. Afhankelijk van het land en de moeilijkheidsgraad worden verschillende fietsen ingezet. Kosten van huur en bagagetassen vindt u beschreven bij de opties. Bij een boeking is het handig als u uw lichaamslengte vermeldt, zodat voor u de juiste framehoogte kan worden gekozen. Op veel bestemmingen kunt u ook een E-Bike huren.
Ook kunt u een tandem huren indien u onze reizen boekt: Berlijn – Dresden en Fietsen rondom Berlijn.

 

Uitleg Hotel Categorie

Comfort kamers:
Zeer goede hotels in de ***klasse en meestal hoger. Vaak het beste hotel op de locatie en natuurlijk met douche/bad en toilet op de eigen kamer.
Standaard kamers:
Goede hotels en pensions met op alle kamers douche/bad en toilet. Een wat eenvoudiger inrichting dan de comfortkamer en soms iets meer afgelegen.

Andere landen, andere gewoontes

Ieder land vraagt van reizigers een zekere tolerantie om zich in te stellen op de gewoontes en gebruiken.
Wij proberen u een prima standaard aan te bieden, maar zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van aard en gewoontes in het gekozen land. Zo kan het in Frankrijk of Italië wel eens voorkomen, dat het ontbijt wat eenvoudiger is dan wat wij in Nederland gewend zijn. Daarentegen is vaak het diner in deze landen weer veel uitgebreider dan u verwachtte.

Verzekeringen

Kosten van een reisverzekering, vanaf € 2,00 per dag exclusief € 3,50  poliskosten, en een annuleringsverzekering, 6,9 % van de reissom exclusief € 4,24 poliskosten. zijn niet opgenomen in de gepubliceerde prijzen. Wij raden u dan ook aan een reisverzekering en/of een annuleringsverzekering af te sluiten. Voorkomen is beter dan genezen.
U kunt IDTravel niet verantwoordelijk stellen voor schade waar tegen dit soort verzekeringen een dekking hebben. Geef in het boekingsformulier aan welke verzekering(en) u wenst en wij zorgen voor de afhandeling. Sluit u via IDTravel geen reis- en/of annuleringsverzekering af dan gaan wij ervan uit, dat u daar zelf zorg voor draagt.

Conditie

Voor de fietsreizen heeft u een normale conditie nodig en een beetje uithoudingsvermogen.
Het sportief bezig zijn, zal u veel plezier verschaffen. Iedere reis is anders. Iedere etappe heeft weer een ander verloop. Onvoorspelbare factoren, zoals weer, temperatuur en uw vorm-van-de-dag zijn zeker van invloed. De onderstaande categorisering dient als hulpmiddel voor een goede keuze van de reis, die het beste bij u past. Bij iedere reis staat het Niveau vermeld.

Fietsen: Niveau indeling

Het niveau vertelt iets over het terrein, de duur van de fietstocht en de vereiste conditie. Al onze fietsvakanties hebben een niveau-aanduiding.

Bike3 Niveau 1 van 4: licht

Fietstocht voornamelijk op vlak terrein zonder noemenswaardige stijgingen. U heeft voor deze categorie geringe ervaring nodig. U heeft genoeg tijd voor pauzes en bezichtigingen. Weinig eisen aan conditie dus geschikt voor ongetrainde deelnemers.

Bike3 Bike3 Niveau 2 van 4: gemiddeld

Fietstocht op wat meer geaccidenteerd terrein. Etappes in zowel vlak als heuvelachtig gebied. Met normale conditie en enige fietservaring echter goed te doen. U heeft genoeg tijd over voor uw pauze, natuur en cultuur.

Bike3 Bike3 Bike3 Niveau 3 van 4 : uitdagend

Enkele etappes of gedeeltes van etappes zijn vlak. U dient echter rekening te houden met langere stijgingen en dalingen.. Ideaal voor mensen, die een sportieve uitdaging zoeken. Deze categorie is geschikt voor mensen met fietservaring.

Bike3 Bike3 Bike3 Bike3 Niveau 4 van 4: zwaar

Voor mensen met uithoudingsvermogen, kracht en conditie! U fietst in bergachtig gebied met steile stukken erin. Soms moet u even van de fiets af. Voor mensen die regelmatig aan sporten met uithoudingvermogen doen en dat gewend zijn!