Tanzania

Safari


U kunt deelnemen aan een avontuurlijke Wildlife Safari in 4 Nationale Parken van Tanzania. Dit kan los van de deelnemers aan de Kilimanjaro beklimming, maar ook in aansluiting van die beklimming.
Het is natuurlijk heel handig om op een moment dat u er tòch bent van de gelegenheid gebruik te maken om de prachtige natuur en haar in het wild levende dieren van Tanzania te bewonderen.
Er zijn Lodge en Camp safari’s van verschillende duur. Bel voor een safari op maat.
Standaard Lodge safari van 6 dagen/5 nachten:

Dag 1: Tarangira National Park

U wordt na het ontbijt opgehaald bij uw hotel. De tocht gaat in een 4x4 Landrover naar Tarangira National Park. Uw chauffeur/gids en een kok begeleiden u. U zult versteld staan van de enorme verscheidenheid aan dieren die u aantreft: giraffes, olifanten, struisvogels, impala's, gnoes, wrattenzwijnen, zebra's, buffels enz. enz. Het is zeer verstandig om iets op uw hoofd te dragen tegen de felle zon. Na meerdere uren in de vrije natuur te hebben doorgebracht met een gamedrive, rijdt u naar uw lodge, waar de nacht wordt doorgebracht. Na de maaltijd kunt u nog genieten van de heel aparte sfeer van de tropische avond.

Dag 2: Lake Mayara National Park

Ontbijt en vertrek naar Lake Manyara National Park. Door de dichte bebossing zult u hier naast een grote verscheidenheid aan (water)vogels en natuurlijk de olifanten en giraffes, ook veel bavianen en blue monkey’s tegenkomen. Het kan ook zijn dat u hier leeuwen ziet die graag in bomen klimmen. Misschien blijft er nog wat tijd over om aan het eind van de middag nog even de Rift Barrion op te gaan voor het adembenemende uitzicht!

Dag 3: Serengeti National Park

Ontbijt. Via de rand van de Ngorongoro Krater gaan we naar Serengeti National Park. Een lange maar indrukwekkende tocht dwars door Tanzania en via allerlei kleine lokale dorpjes. Onderweg komt u ongetwijfeld ook duizenden zebra's, gnoes en Thompson gazellen tegen. Na aankomst in uw lodge in het Serengeti National Park, kunt u lekker genieten van uw diner.

Dag 4: Serengeti National Park

Ontbijt om 07.30 uur. Vertrek voor een game-drive door Serengeti. Luipaarden, gnoes, buffels, nijlpaarden en gazelles zullen u vergezellen op uw avontuurlijke tocht. In de middag brengen we nog een bezoek aan het Serengeti Park Museum waarin uitgebreid zult worden voorgelicht over hetgeen u al met eigen ogen gezien heeft. Daarna vervolgt u de game-drive door Serengeti. Om ca. 18.00 uur komt u weer in de lodge terug voor de maaltijd en om te genieten van de serene rust van de avond.Dag 5: Serengeti en Ngorongoro National Park

Na het ontbijt op weg naar de Ngorongoro Krater. Dwars door de natuur. Onderweg maakt u nog een korte stop bij Oldurai Gorge Museum waar 3.6 miljoen jaar oude resten van mensen gevonden zijn evenals voetafdrukken. Hier zijn diverse grote aantallen diersoorten te zien omdat door de ligging altijd voor iedereen voldoende voedsel aanwezig is en dus de noodzaak van wegtrekken ontbreekt. Tegen de avond arriveert u bij uw lodge.

Dag 6: Ngorongoro National Park

Vroeg ontbijt, om zoveel mogelijk tijd te hebben voor het bezoek aan die ongelofelijke biotoop de Ngorongoro Krater. Ook vandaag zult u weer overweldigd raken door de immense natuur en haar bewoners. Een avontuurlijke tocht richting Arusha sluit deze indrukwekkende safari tegen de namiddag af.
*Door weers- en allerlei lokale omstandigheden, kan de route worden aangepast!
U kunt uw safari boeken, in combinatie met bijvoorbeeld Zanzibar of Mombasa in Kenia en los van de Kilimanjaro trekking. Neem contact met ons op voor een lodge- of campsafari op maat.

Reissom 2019: Standaard Lodge-safari i.c.m. een bezoek aan Nairobi.

Safarireis in Tanzania, Nat. Parken Tarangire, Manyara, Serengeti - Ngorongoro
Reissom : € 2.885,- per persoon op basis van 2 persoonskamer
Toeslag 1 persoonskamer : € 245,-
Individuele safari : reissom op aanvraag.
Vertrek data: op aanvraag (minimaal 2 personen)
In begrepen in de reissom van de safari's:
 • Vlucht van Amsterdam naar Nairobi.
 • Transfer naar hotel.
 • Bij aankomst overnachting in hotel te Nairobi (logies en ontbijt)
 • Transfer van Nairobi naar Arusha v.v. per bus.
 • 2 overnachtingen Colobus Mountain Lodge (half pension).
 • 6 dgn Game Drive door diverse Nationale parken.
 • 5 overnachtingen in lodges op basis van vol pension tijdens de safari.
 • 2 overnachtingen hotel boulevard 4* te Nairobi met zwembad. (logies en ontbijt).


Alternatieven wat betreft safari:
• Korte Lodge safari 4 dgn / 3 nachten of indien gewenst anders.
• Campsafari: 4 dgn / 3 nachten of 3dgn/ 2 nachten. Reissom Campsafari vanaf € 775,- p.p.
U bezoekt bij deze kortere variant dan de NP Tarangire, Manyara en Ngorongoro.
Door weers- en allerlei lokale omstandigheden, kan de route worden aangepast!

Niet in begrepen in de reissom:
 • Tipgeld gids / chauffeur.
 • Niet vermelde maaltijden in het programma.
 • Visumkosten.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.Opties :
 • Diverse dagexcursies Nairobi.
 • Verlenging met strandvakantie Zanzibar ( kan op maat aangepast worden)
 • Extra hotel overnachtingen in Arusha of Nairobi vanaf € 65,- / € 95,- ( logies/ontbijt)
Verlenging van uw reis op maat.
Na uw safari kunnen wij uw reis verder op maat samenstellen. U kunt u reis verlengen met enkele hotel overnachtingen + excursies in Arusha of Nairobi (o.a. Olifantenweeshuis, Karen Blixen museum, giraf centre, ons steunproject Living Positive Kenya in de Ngong Hills) Vraag bij ons een offerte aan voor uw reis op maat.

Verlenging met Safari (of Zanzibar) na de Trekking.
 • De gasten die een strandvakantie hebben geboekt vertrekken naar Zanzibar via Kilimanjaro Airport.
 • De gasten die een Safari geboekt hebben, vertrekken naar Tarangire National Park. U wordt om ca. 08.30/09.00 uur opgehaald bij uw lodge. De tocht gaat in 4x4 Landrovers. Na meerdere uren voor een gamedrive in de vrije natuur te hebben doorgebracht, rijdt u naar een Lodge, waar u de eerste nacht doorbrengt.


De onderdelen Kilimanjaro, Safari en Zanzibar zijn in willekeurige volgorde te combineren. Bel voor advies en een reis op maat naar ID Travel: 073-51 123 14.

Boek hier Kilimanjaro + Safari

Boek hier Kilimanjaro + Safari + Strand Zanzibar

Tanzania

Kilimanjaro Algemene Info
Lees meer...

Kilimanjaro Data en Prijzen
Lees meer...

Kilimanjaro Route beklimming
Lees meer...

Kilimanjaro Gezondheid
Lees meer...

Kilimanjaro Training
Lees meer...

Kilimanjaro Materialen en Kleding
Lees meer...


Tanzania Safari
Ga op safari
Lees meer...


Tanzania Zanzibar
Rust lekker uit op het strand van Zanzibar.
Lees meer...

Boek Kilimanjaro+Safari

Boek Kili+Safari+Zanzibar