Tanzania

Kilimanjaro: Training

Mount Kilimanjaro is de hoogst bewandelbare berg ter wereld. Hoewel er geen technisch klimmen aan te pas komt op weg naar de top, moet de tocht niet onderschat worden.

Conditie is belangrijker dan leeftijd: de beheerders van het Nationaal Park hebben weliswaar een minimumleeftijd van 10 jaar gesteld voor het beklimmen van de top (beneden tien jaar is klimmen tot 3000m toegestaan), maar van een bovengrens is geen sprake. In 2010 was onze oudste deelnemer en gerenommeerde wandelaar Jan D. 74 jaar en onze jongste deelnemer Ricardo C. 14 jaar. De oudste dame was Jose H. van bijna 70 jaar. Al die personen hebben met succes de top gehaald!!

De omstandigheden zullen voor iedereen die aan de tocht begint verschillen. Desalniettemin is het goed om de conditie op peil te brengen. Een fit persoon klimt gemakkelijker, verbruikt minder zuurstof (wat op hoogte toch al schaars is), en gaat efficiënter met zijn of haar energie om. Bij specifieke lichamelijke klachten (bijvoorbeeld rug of knie) is het raadzaam in overleg met een fysiotherapeut een trainingsprogramma op te stellen. Indien u twijfels heeft over uw lichamelijke conditie, overlegt u dit dan met uw huisarts.

Trainingstochten in Nederland ter voorbereiding op uw tracking.
Looptrainingsprogramma voor het huidige seizoen.
Begeleiding: Ton Debets.

Klik HIER voor uitgebreide informatie.

Algemene conditietraining
Indien u zich niet vast wilt leggen op een bepaald trainingsschema, is het wel degelijk raadzaam om efficiënt aan uw conditie te werken. Dit kunt u het beste doen door enkele malen per week minimaal 20 minuten te trainen in wat de target zone wordt genoemd. U kunt hiervoor het soort training gebruiken wat u het beste ligt (fietsen, hardlopen etc.) Als maximale hartslag wordt algemeen het volgende aangehouden: 220 min de leeftijd = maximale hartslag. De target zone, dus per persoon verschillend, heeft de beste trainingseffectiviteit en zorgt er voor dat u niet op zuurstofschuld loopt.

Tanzania

Kilimanjaro Algemene Info
Lees meer...

Kilimanjaro Data en Prijzen
Lees meer...

Kilimanjaro Route beklimming
Lees meer...

Kilimanjaro Gezondheid
Lees meer...

Kilimanjaro Training
Lees meer...

Kilimanjaro Materialen en Kleding
Lees meer...


Tanzania Safari
Ga op safari
Lees meer...


Tanzania Zanzibar
Rust lekker uit op het strand van Zanzibar.
Lees meer...

Boek Kilimanjaro (Kili)

Boek Kili+Safari

Boek Kili+Zanzibar

Boek Kili+Safari+ Zanzibar