Peru Inca Cultuurreis

Reis mogelijkheden 2017: Peru Inca reis.

Op deze website treft u aan een voorbeeld van een Peru trekkingreis in combinatie met een Peru Cultuurreis.
Vanaf 2 personen kunt u zelf uw reis samenstellen aan de hand van bijgevoegde suggesties.
Aan de hand van uw wensen en onze ideeën maken wij voor u een reisplan op maat en een offerte van uw reis.
Tijdens deze individuele reis wordt u op de locaties begeleid door een gids.
Indien u per trein of bus of vliegtuig van de ene locatie naar de andere reist, doet u dat individueel.

Voorbeeld: 22-daagse Peru Incacultuur reis:
Inca Trail: 22 dagen vanaf € 2.650,- *
Toeslag 1 persoonskamer € 380,-
Administratiekosten: € 19,- per boeking

* = LET OP: Vermelde prijzen zijn richtprijzen!!! In verband met de grote valuta schommelingen, maken wij een definitieve prijs op maat voor u bij interesse in deze reis. Bel ons voor een actuele prijsopgave.

Peru: Individueel

Deze reis is te maken op individuele wijze.
In overleg met u stellen wij een reisplan samen qua duur en inhoud.
Neem contact met ons op voor nader overleg.

Wat is inbegrepen in de reis

 • SGR
 • Transport naar de diverse hotels tijdens de reis.
 • Transfers per bus of trein.
 • Overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt tenzij anders vermeld.
 • Vol pension tijdens de trekking.
 • Vlucht boven de Nazca tekeningen in een 3 of 4 persoons vliegtuig
 • Binnenlandse vluchten Juliaca - Cuzco (onder voorbehoud) en Cuzco – Lima
 • Camping equipement, tenten, matrassen, tafels en stoelen
 • Entreegelden voor het betreden van de Incatrail
 • Gidsen, paardenmenners, kok, muildieren exclusief fooi cq tipgeld
 • Reisleider op elke locatie gedurende de gehele Peru Incatrail tracking expeditie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht naar Lima
 • Niet vermelde maaltijden en drankjes etc.
 • Fooien / tipgeld
 • Andere uitgaven van persoonlijke aard.
Reisplan en prijzen onder voorbehoud in dit voorbeeld. Bel voor de juiste prijzen en een maatwerk aanbod.

Een voorbeeld reisplan per dag.

Dit voorbeeld programma bestaat uit een cultuur gedeelte met een bezoek aan pré Inca bezienswaardigheden en een natuurgedeelte. Na een tocht vanuit het hooggebergte naar de Amazone jungle met spectaculaire landschappen en schitterende uitzichten, komt u in het Nationale Park Manu aan. Dit Park zo groot als Wales, is één van de beste plaatsen op dit continent om de grote variëteit aan typische Zuidamerikaanse flora en fauna te zien. Minimum aantal 2 personen. Hieronder vindt u een voorbeeld beschrijving per dag van deze reis, inclusief de activiteiten met enige details over het programma.
Let op: Wilt u meer wandelen en iets minder cultuur, klik dan hier voor uw ideale reis.

1e dag

U komt zelfstandig naar Lima de hoofdstad van Peru. Als u vanaf Amsterdam naar Lima vliegt heeft u kunnen genieten van een prachtig uitzicht als u o.a. over de Atlantische oceaan en de regenwouden van Colombia en Equador vliegt. Een ogenschijnlijk eindeloze groene massa die zich over de aarde uitstrekt, zo nu en dan onderbroken door de machtige Amazone of een zijtak hiervan. Na verloop van tijd worden ook de eerste uitlopers van het majestueuze Andesgebergte zichtbaar, ook toppen bekleed met sneeuw komen in beeld. Aankomst Lima. Hier wordt u opgewacht door onze gids. Overnachting in een hotel te Lima incl. logies en ontbijt.

Afhaalservice op het vliegveld van Lima

2e dag

Een avontuurlijke boottocht naar het eiland Palomina met zo'n 7000 zeeleeuwen. U kunt eventueel gaan zwemmen in de Pacific tussen deze dieren. Overnachting in Lima, half pension.3e dag

Na het ontbijt, vertrek per bus richting Nazca. De bus neemt de Panamerican-highway naar het zuiden.
Via Pisco en Ica en komen wij na ongeveer 6 uur aan in Nazca.
Inchecken in hotel waar we overnachten inclusief logies en ontbijt.
In de namiddag maken we een vlucht over de beroemde Nazca-tekeningen!!!!!
De Nazca lijnen.
Pas in 1939 kwam een Amerikaanse archeoloog erachter dat de lijnen die over de droge woestijn liepen, grote bekende figuren vormden. Door er boven te vliegen kon hij de samenhang en omvang van het grote aantal lijnen overzien en dieren en figuren herkennen. Een sensationele ontdekking die tot de dag van vandaag heel veel mensen bezighoudt. De Nazca lijnen zijn al zo lang bekend en nog steeds mysterieus en er is tot op heden geen sluitende verklaring gevonden.
Van irrigatiesysteem, tot signalen en landingsplaats van buitenaardse wezens, ze zijn allemaal genoemd als reden en mogelijkheid van het ontstaan van deze tekeningen. Maar het definitieve verhaal moet nog steeds ontrafeld worden. De tekeningen zijn vaak zo enorm groot dat het onbegrijpelijk blijft hoe die mensen vroeger met hun toen ter beschikking staande middelen dit zo wiskundig konden maken. Wetenschappers discusieren al decenia lang over oorsprong en betekenis van de figuren op de grond.
Een duitse wetenschapsters, Maria Reich, heeft haar hele leven aan dit raadsel gewijd. Ze schreef veel over haar onderzoeken. Verschillende versies werden gepubliceerd. Het zou een astronomische kalender zijn en een kalender waar de oogst en feestdagen aan konden worden af gelezen. Diverse andere publicaties van gerenomeerde onderzoekers zijn inmiddels met grote regelmaat gepubliceerd maar een eensluidende verklaring van dit lijnenraadsel is er nog steeds niet. Wat ook de bedoeling van deze creatie door de oude woestijn artiesten is geweest, één feit blijft overeind:
Maria Reich heeft van deze Nasca-lijnen één van Peru's bekendste toeristische attracties gemaakt!
Met IDTravel gaat u per vliegtuig o.a. de condor, de spin, de walvis en al die andere figuren en lijnen bewonderen!

4e dag

Per bus van Nazca naar Arequipa. Reistijd ca. 9 uur. Hoogte 2325m.
Het gaat verder naar het zuiden via de Panamerican-Highway naar Arequipa, gelegen aan de voet van de vulkaan Misti. In deze stad zijn de gebouwen opgetrokken in witte vulkanische tufsteen. Inchecken in het hotel waar we overnachten inclusief logies en ontbijt.

5e dag

Arequipa: Stadsbezoek plus vrije tijd in de namiddag.
U maakt tijdens een citytour kennis met de charme van deze stad. Een bezoek aan het klooster Santa Catalina, een miniatuurstadje binnen de stad, staat o.a. op het programma. Tevens bezoeken wij het museum waar 'Juanita' te vinden is, een jonge meisje dat ongeveer 500 jaren geleden aan de goden werd geofferd en niet zo lang geleden op 6000m hoogte gaaf gevonden werd.Vrije tijd in de namiddag.
Hotel inclusief logies en ontbijt.

6e dag

's Morgens transfer per bus van Arequipa naar Puno aan het Titicacameer. Onderweg bezoek aan de graftorens van Sillustani. Overnachting in Puno inclusief logies en ontbijt.

7e dag

Wij varen naar de eilanden Uros en Taquile en gaan op bezoek bij de indianen die op de rieteilanden op het Titicacameer wonen. Overnachting in Puno inclusief logies en ontbijt.


8e dag

's Morgens na het ontbijt nemen wij afscheid van de mensen die de tracking gaan doen. Vertrek per bus naar de grensstad Copacabana. Reistijd ongeveer 4 uur.
's Middag een bezoek aan dit stadje. Overnachting inclusief logies en ontbijt.

9e dag.

Vertrek naar het zon-eiland: Isla del Sol. Bezoek aan dit eiland met zijn interessante huidige vaak nog uit de Inka tijd stammende leefgemeenschappen en de oude Tiahuanacu cultuur.
Overnachting inclusief logies en ontbijt.


10e dag.

's Morgens vertrekken naar het maan-eiland: Isla del Luna.
Op dit eiland zijn o.a. Piramides en tempels uit het verre verleden van de Tiahuanaco cultuur.
's Middags per bus naar La Paz/Bolivia. Overnachting inclusief logies en ontbijt.

11e dag.

La Paz excursie door de stad. 's Middags vrij in te vullen.

12e dag.

Bezoek aan de archeologische sites van Pickillacta en Tipon+ kapel Andahuaylillas. Na terugkeer in Cuzco de briefing voor het bezoek aan het in de jungle gelegen Nationale Park Manu.

13, 14, 15e dag.

Start natuurprogramma van 4 dagen/3 nachten aan NP Manu


Vliegveld van Arequipa, met vulkaan Misti

16e dag.

Programma NP Manu en terugkeer naar Cuzco voor overnachting.

17e dag

Transfer naar treinstation van Ollantaytambo en vertrek per trein naar Aguas Calientes en ontmoeting in het hotel met de rest van de groep die de Inctrail gelopen heeft. .

18e dag

Aguas Calientes / Machu Picchu / Cuzco. Uitgebreid bezoek aan het einddoel van deze tocht: de indrukwekkende ruïnes van Machu Picchu.


Machu Picchu
Onze gids weet er alles over te vertellen. Dit doet je beseffen dat je met iets bijzonders bezig bent.
De Inca's hebben hier honderden jaren geleden iets heel speciaals, iets unieks gebouwd.
Prachtige vergezichten op fraai gevormde bergreuzen, diepe canyons met een woeste Urubamba rivier en met op de achtergrond het geluid van een fluit, het El Condor Pasa-gevoel.
's Morgens gaan wij per bus tot aan de ruïnes van Machu Picchu (2430 m.) via het kleine pad dat begint bij Puente Ruinas. Het kan ook zijn dat we dit traject per lokale bus afleggen. Na de rondleiding krijgt iedereen voldoende vrije tijd om op eigen gelegenheid door de ruïnes te lopen. 's Middag gaat het per bus naar beneden tot Aguas Calientes waar we de 'Backpackers' trein nemen voor de terugreis naar Cuzco (ca.3,5 u.) .

Treinreis naar Cusco.
Het zit er op, na enige uren rondkijken gaan we met een busje naar beneden en komen in het dorp Aquas Calientes terecht, waarvan de hoofdweg wordt gevormd door een spoorlijn. Het ziet er erg gezellig uit. Er wordt op allerlei manieren handel gedreven op en rond het spoor. Vanaf het terras van diverse restaurantjes kun je zo in de trein stappen naar Cusco. De trein, getrokken door een diesellok, worstelt zich langs de rivier door het landschap omhoog. Zo nu en dan zijn er heuse vlammen zichtbaar die de pijp verlaten bij het nemen van een helling. Binnen in de trein is het 'ietwat' rommelig. Enorme hoeveelheden bagage in de vorm van balen liggen her en der verspreid in het gangpad. In Cuzco kunnen we bijkomen van de inspanningen van de Inca-trail. Het is heel leuk om hier een paar dagen te vertoeven, Het uitgaansleven is er heel gezellig. Er zijn volop winkeltjes en restaurantjes en barretjes met lifemusic. Vol vuur wordt er lokale muziek ten gehore gebracht. Verblijf in Cusco in een hotel op basis logies en ontbijt.


19e dag.

Vrije dag in Cuzco. U kunt enkele musea bezoeken in de stad of lekker wat shoppen. deelnemen aan een rafting op de rivier de Vilcanota, optioneel. Overnachting in een hotel te Cuzco,logies en ontbijt.


20e dag

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht van Cusco naar Lima. (ca. 1 uur). Transfer naar hotel te Lima. U heeft dan een vrije middag in Lima. We sluiten gezamenlijk deze bijzondere reis af met een diner in restaurant: La Rosa Nautica met uitzicht op de grote oceaan. Overnachting in een hotel te Lima incl. half pension.

21e dag

Na het ontbijt is er nog tijd enkele bezienswaardigheden in het centrum van Lima te bezoeken en het Goudmuseum. We sluiten gezamenlijk deze bijzondere reis af met een diner in restaurant met uitzicht op de Grote Oceaan. Avondvlucht naar huis met aankomst volgende dag. Ongetwijfeld zullen we de vele indrukken, opgedaan tijdens deze heerlijke reis, nog eens met elkaar uitwisselen!

22e dag

Aankomst Amsterdam.
Ongetwijfeld zullen we de vele indrukken, opgedaan tijdens deze heerlijke reis, nog eens met elkaar uitwisselen!


Aanvraag offerte Incacultuur

Peru Incatrail Cultuur

Peru
Incatrail Cultuur Algemeen
Lees meer...

Reisdetails Incatrail Cultuur
Wie, wat, wanneer en hoeveel.
Lees meer...

Fotogallery Incatrail
Een fotoimpressie.
Lees meer...

Aanvraag offerte Incacultuur