Peru Inca Reisdetails

Reis mogelijkheden 2017: Peru Inca reis.

Op deze website treft u aan een voorbeeld van een Peru trekkingreis in combinatie met een Peru Cultuurreis.
Vanaf 2 personen kunt u zelf uw reis samenstellen aan de hand van bijgevoegde suggesties.
Aan de hand van uw wensen en onze ideeën maken wij voor u een reisplan op maat en een offerte van uw reis.
Tijdens deze individuele reis wordt u op de locaties begeleid door een gids.
Indien u per trein of bus of vliegtuig van de ene locatie naar de andere reist, doet u dat individueel.

Voorbeeld: 22-daagse Peru Inca reis:
Inca Trail: 22 dagen vanaf € 2.650,- *
Toeslag 1 persoonskamer € 380,-
Administratiekosten: € 19,- per boeking

* = LET OP: Vermelde prijzen zijn richtprijzen!!! In verband met de grote valuta schommelingen, maken wij een definitieve prijs op maat voor u bij interesse in deze reis. Bel ons voor een actuele prijsopgave.


Let op: Wilt u meer cultuur en iets minder wandelen, klik dan hier voor uw ideale reis.

Peru: Individueel

Deze reis is te maken op individuele wijze.
In overleg met u stellen wij een reisplan samen qua duur en inhoud.
Neem contact met ons op voor nader overleg.

Wat is inbegrepen in de reis

 • SGR
 • Transport naar de diverse hotels tijdens de reis.
 • Transfers per bus of trein.
 • Overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt tenzij anders vermeld.
 • Vol pension tijdens de trekking.
 • Vlucht boven de Nazca tekeningen in een 3 of 4 persoons vliegtuig
 • Binnenlandse vluchten Juliaca - Cuzco (onder voorbehoud) en Cuzco – Lima
 • Camping equipement, tenten, matrassen, tafels en stoelen
 • Entreegelden voor het betreden van de Incatrail
 • Gidsen, paardenmenners, kok, muildieren exclusief fooi cq tipgeld
 • Reisleider op elke locatie gedurende de gehele Peru Incatrail tracking expeditie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht naar Lima
 • Niet vermelde maaltijden en drankjes etc.
 • Fooien / tipgeld
 • Andere uitgaven van persoonlijke aard.
Reisplan en prijzen onder voorbehoud in dit voorbeeld. Bel voor de juiste prijzen en een maatwerk aanbod.

De Inca-Trailtracking: Expeditie in de voetsporen van de oude Inca's
Voorbeeld van een reisplan.

Hieronder vindt u een voorbeeld beschrijving per dag van de tocht, inclusief de trekking met activiteiten.

1e dag

U komt zelfstandig naar Lima de hoofdstad van Peru. Als u vanaf Amsterdam naar Lima vliegt heeft u kunnen genieten van een prachtig uitzicht als u o.a. over de Atlantische oceaan en de regenwouden van Colombia en Equador vliegt. Een ogenschijnlijk eindeloze groene massa die zich over de aarde uitstrekt, zo nu en dan onderbroken door de machtige Amazone of een zijtak hiervan. Na verloop van tijd worden ook de eerste uitlopers van het majestueuze Andesgebergte zichtbaar, ook toppen bekleed met sneeuw komen in beeld. Aankomst Lima. Hier wordt u opgewacht door onze gids. Overnachting in een hotel te Lima incl. logies en ontbijt.


Afhaalservice op het vliegveld van Lima

2e dag

Een avontuurlijke boottocht naar het eiland Palomina in de Pacific met zo'n 7000 zeeleeuwen. U kunt eventueel gaan zwemmen in de Pacific tussen deze dieren. Overnachting in Lima, half pension.

3e dag

Na het ontbijt, vertrek per (privé)bus richting Nazca. De bus neemt de Panamerican-highway naar het zuiden. Via Pisco en Ica en komen wij na ongeveer 6 uur aan in Nazca.
Inchecken in hotel waar we overnachten inclusief half pension.
In de namiddag maken we een vlucht over de beroemde Nazca-tekeningen!!!!!

De Nazca lijnen.
Pas in 1939 kwam een Amerikaanse archeoloog erachter dat de lijnen die over de droge woestijn liepen, grote bekende figuren vormden. Door er boven te vliegen kon hij de samenhang en omvang van het grote aantal lijnen overzien en dieren en figuren herkennen. Een sensationele ontdekking die tot de dag van vandaag heel veel mensen bezighoudt. De Nazcca lijnen zijn al zo lang bekend en nog steeds mysterieus en er is tot op heden geen sluitende verklaring gevonden.
Van irrigatiesysteem, tot signalen en landingsplaats van buitenaardse wezens, ze zijn allemaal genoemd als reden en mogelijkheid van het ontstaan van deze tekeningen.
Maar het definitieve verhaal moet nog steeds ontrafeld worden. De tekeningen zijn vaak zo enorm groot dat het onbegrijpelijk blijft hoe die mensen vroeger met hun toen ter beschikking staande middelen dit zo wiskundig konden maken. Wetenschappers discusieren al decenia lang over oorsprong en betekenis van de figuren op de grond.
Een duitse wetenschapsters, Maria Reich, heeft haar hele leven aan dit raadsel gewijd. Ze schreef veel over haar onderzoeken. Verschillende versies werden gepubliceerd. Het zou een astronomische kalender zijn en een kalender waar de oogst en feestdagen aan konden worden af gelezen. Diverse andere publicaties van gerenomeerde onderzoekers zijn inmiddels met grote regelmaat gepubliceerd maar een eensluidende verklaring van dit lijnenraadsel is er nog steeds niet. Wat ook de bedoeling van deze creatie door de oude woestijn artiesten is geweest, een feit blijft overeind: zeker is dat Maria Reich van deze Nasca-lijnen één van Peru's bekendste toeristische attracties heeft gemaakt.
Met ID Travel gaat u per vliegtuig de condor, de spin, de walvis en al die andere figuren en lijnen bewonderen!
Zicht vanaf de Panamerican Highway

4e dag

Per (privé)bus van Nazca naar Arequipa. Reistijd ca. 9 uur. Hoogte 2325m.
Het gaat verder naar het zuiden door droog woestijn landschap via de Panamerican-highway naar Arequipa, gelegen aan de voet van de vulkaan Misti. In deze stad zijn de gebouwen opgetrokken in witte vulkanische tufsteen.
Diner en overnachting in hotel.

5e dag

Arequipa: Stadsbezoek plus vrije tijd in de namiddag.
U maakt tijdens een citytour kennis met de charme van deze stad. Een bezoek aan het klooster Santa Catalina, een miniatuurstadje binnen de stad, staat o.a. op het programma. Tevens bezoeken wij het museum waar 'Juanita' te vinden is, een jonge meisje dat ongeveer 500 jaren geleden aan de goden werd geofferd en niet zo lang geleden op 6000m hoogte gaaf gevonden werd. Vrije tijd in de namiddag.
Overnachting inclusief halfpension.


Vliegveld van Arequipa, met vulkaan Misti

6e dag

's Morgens transfer per bus van Arequipa naar Puno aan het Titicacameer. Onderweg bezoek aan de graftorens van Sillustani. Overnachting in Puno inclusief logies en ontbijt.

Cuzco: Huizen met patio's en balkons uit de 16e eeuw.

De stad heeft 300.000 inwoners en ziet er gezellig uit met zijn oude straten en pleinen met veel eet en drinkgelegenheden. De stad is rijk aan bezienswaardigheden zowel van de Inca als van de Spaanse tijd. De stad komt erg Spaans over met zijn huizen uit de 16e eeuw, gebouwd op oude Incafundamenten. Veel van deze huizen hebben binnenplaatsen en opvallende balkons. Cuzco ligt op 3400 meter hoogte en daar zullen we allemaal een beetje last van hebben. Overdag is het meestal mooi zonnig weer, zo rond de 20/25 °C. In de nacht kan het soms een paar graden vriezen.


De Plaza de Armas van Cuzco

7e dag

Wij varen naar de eilanden Uros en Taquile en gaan op bezoek bij de indianen die hier op de rieteilanden op het Titicacameer wonen. Overnachting in Puno inclusief logies en ontbijt.

8e dag

Op deze dag splitsing met de mensen van de cultuur reis.
Vlucht van Juliaca naar Cusco. Transfer naar hotel.
U bezoekt een aantal bezienswaardigheden in de onmiddellijke omgeving van Cuzco o.a.
-Tambo Machay (Inca-baden),
-Puca Pucara (de kleine rode vesting),
-K'enko (het labyrint) en
-Sacsayhuaman ruïnes
Aansluitend de stad verkennen te voet. U loopt door de smalle straatjes met oude Incamuren.
Je komt o.a. langs de Plaza de Armas, de kathedraal, de artistieke wijk San Blas, de Coricancha of Zonnetempel. Overnachting te Cusco inclusief logies en ontbijt.


Panorama tijdens de wandeltocht

9e dag

U bezoekt na het ontbijt Pickillacta (een zeer grote ruïne, stad uit de Huaricultuur) en de indrukwekkende Incaruïnes van Tipon. Overnachting in Cuzco op basis van logies en ontbijt.


Zoutmijnen van Maras

10e dag

Deze, niet te onderschatten, tocht duurt ca. 7 uur waarbij u voor de eerste keer tijdens deze reis kennis maakt met het Andesgebergte. U moet een pas over gelegen op een hoogte van meer dan 4600m. Picnic bij en bezoek aan de ruïnes van Huchuy Cusco. Overnachting in een hotel in de Heilige Vallei inclusief logies en ontbijt.


Ruines van Ollantaytambo

11e dag

Bezoek aan de zoutmijnen van Maras en de indrukwekkende ruïnes van Ollantaytambo. U eindigt met het bezoek aan de ruïnes en de markt van Pisac. Overnachting in Cusco inclusief logies en ontbijt.


12e dag(start tracking)

Cuzco / Mollepata / Cruzpata / Chalacancha / Soraypampa.
Volpension tijdens de gehele trekking.
Vertrek vanuit Cuzco gelegen op 3400m hoogte.
Na een rit van ongeveer 2 uur komen we aan in Mollepata. Start van onze uitdagende tracking.
Over eeuwenoude Incapaden op pad met liters water en veel voedsel. Alles gaat mee: tenten, kooktoestellen etc. De muildieren hebben het niet gemakkelijk, behalve onze rugzak dragen zij ook nog alle equipement. Zelf dragen we onze zogenaamde 'dag-rugzak' met o.a. voedsel, drankjes, regenkleding en wandelstokken kortom, de spullen die we die dag zelf nodig hebben. De Peruaanse begeleiders lopen met ogenschijnlijk groot gemak door de bergen. Zij zijn het ook gewend om op deze grote hoogtes te lopen. Het zijn zeer ervaren begeleiders die met ons meegaan, bestaande uit een hoofdgids, eventueel 2 assistent gidsen, een kok en een aantal paardenmenners. Bij ca. 12 deelnemers gaan wel zo'n 15 muildieren en 4 paarden mee.


Start van de trekking

13e dag

Soraypampa / Salkantaypampa / Padrechayoc.
De Inca-Trail gaat verder met de tocht van Soraypampa (3900 m) en Salkantaypampa naar Padrechayoc voor de overnachting. Men heeft hier een zeer mooi uitzicht op de Nevados Humantay (5459 m) en Salkantay (6264 m). Vandaag lopen we ca. 6 uur.


Op naar het hoogste punt

14e dag

Padrechayoc / Wayrajmachay / Colcapampa.
We vertrekken van Padrechayoc voor een ca. 5 uur durende wandeling. Onderweg mooi uitzicht op de Nevado Atun Kasa en de bergpas Inca Chiriasca, de rustplaats van de Inca op 5017 m. hoogte.
Na de lunch in Rayampata lopen we naar Colcapampa, waar we ons kamp opslaan.


De muildieren worden bepakt

15e dag

Colcapampa / Winaypoqo / La Playa.
Wij wandelen vandaag ca. 6 uur.
Het gaat bergaf naar La Playa. U heeft vanaf onze campingplaats een prachtige uitzicht op de vallei


Paardenmenners bij kampvuur

16e dag

La Playa / Santa Teresa.
We trekken verder naar Sante Teresa via Rio Sirkay, een tocht van ongeveer 7 uur onderbroken door een lunch. Onderweg hebben wij een mooi uitzichtpunt (mirador) op Llactapata. Wij eindigen deze dag bij de warmwaterbronnen van Cocalmayo en als de omstandigheden het toelaten overnachten wij daar.


Koken onderweg

17e dag

Santa Teresa / Hydroelectrica / Aguas Calientes.
We lopen gedurende 4 uur bergafwaarts tot Hydroelectrica (1990 m) waar we de lokale trein nemen die ons in 40 minuten tot het dorpje Aguas Calientes brengt op 2060 m. Vandaag ontmoeten wij weer onze medereizigers die vanaf dag 8 een eigen cultuurprogramma hebben gemaakt. Overnachting in een hotel op basis van logies en ontbijt.

18e dag

Aguas Calientes / Machu Picchu / Cuzco.
Uitgebreid bezoek aan het einddoel van deze tocht: de indrukwekkende ruïnes van Machu Picchu.


Machu Picchu en Huayna Picchu in de mist

Machu Picchu

Onze gids weet er alles over te vertellen. Dit doet je beseffen dat je met iets bijzonders bezig bent. De Inca's hebben hier honderden jaren geleden iets heel speciaals, iets unieks gebouwd. Prachtige vergezichten op fraai gevormde bergreuzen, diepe canyons met een woeste Urubamba rivier en met op de achtergrond het geluid van een fluit, het El Condor Pasa-gevoel.

's Morgens lopen wij, in ongeveer anderhalf uur, tot de ruïnes van Machu Picchu (2430 m.) via het kleine pad dat begint bij Puente Ruinas. Het kan ook zijn dat we dit traject per lokale bus afleggen.
Na de rondleiding krijgt iedereen voldoende vrije tijd om op eigen gelegenheid door de ruïnes te lopen en evt Wayna Picchu te beklimmen.
's Middag gaat het per bus naar beneden tot Aguas Calientes waar we de 'Backpackers' trein nemen voor de terugreis naar Cuzco (ca.3,5 u.) Verblijf in hotel op basis van halfpension.


Treinreis naar Cusco.
Het zit er op, na enige uren rondkijken gaan we met een busje naar beneden en komen daar in het dorp Aquas Calientes terecht, waarvan de hoofdweg wordt gevormd door een spoorlijn. Het ziet er erg gezellig uit. Er wordt op allerlei manieren handel gedreven op en rond het spoor. Vanaf het terras van diverse restaurantjes kun je zo in de trein stappen naar Cusco.
De trein, getrokken door een diesellok, worstelt zich langs de rivier door het landschap omhoog. In Cuzco kunnen we bijkomen van de inspanningen van de Inca-trail. Het uitgaansleven is er heel gezellig. Er zijn volop restaurantjes en barretjes met lifemusic. Vol vuur wordt er lokale muziek ten gehore gebracht terwijl u van een heerlijk dinner geniet. Verblijf in Cusco in een hotel op basis logies en ontbijt.

Intihuatana, altaarsteen van de Inca's

19e dag

Vrije dag in Cuzco. U kunt enkele musea bezoeken in de stad of lekker wat shoppen.
Overnachting in een hotel te Cuzco, logies en ontbijt.

20e dag

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht van Cuzco naar Lima. (ca. 1 uur). Transfer naar hotel te Lima. U heeft dan een vrije tijd in Lima, we bezoeken de wijk Miraflores. Overnachting in een hotel te Lima incl. half pension.

21e dag

Na het ontbijt is er nog tijd enkele bezienswaardigheden in het centrum van Lima te bezoeken en het Goudmuseum. We sluiten gezamenlijk deze bijzondere reis af met een diner in restaurant met uitzicht op de Grote Oceaan. Avondvlucht naar huis met aankomst volgende dag. Ongetwijfeld zullen we de vele indrukken, opgedaan tijdens deze heerlijke reis, nog eens met elkaar uitwisselen!

22e dag

Aankomst Amsterdam.

Dagen Verschillende hoogtes per dag
Dag 1 3400 - 2985 - 2650 - 2450
Dag 2 2450 - 3900
Dag 3 3900 – 4600 - 3600
Dag 4 3600 - 4300 - 3400 - 2900
Dag 5 2900 - 2650
Dag 6 2650 - 1990 - 2060
Dag 7 2060 - 2430 - 3400
Te bezoeken plaatsen:
1.  Cuzco - 2. Mollepata - 3. Chalacancha - 4 Soraypampa
4.  Soraypampa - 5. Salkantaypampa - 6 Padrechayoc
6.  Padrechayoc - 7. Wayrajmachay - 8 Colcapampa
8.  Colcapampa - 9. Winaypoqo - 10 La Playa
10. La Playa - 11. Santa Teresa
11. Santa Teresa - 12. Hydroelectrica - 13. Aquas Calientes
13. Aquas Calientes - 14. Machu Picchu - 15. CuzcoAanvraag offerte Incatrail

Peru Incatrail

Peru
Informatie over het land.
Lees meer...

Reisdetails Incatrail
Wie, wat, wanneer en hoeveel.
Lees meer...

Gezondheid Incatrail
Gezond aan de Incatrail beginnen. Maar ook weer gezond thuis komen.
Lees meer...

Training voor Incatrail
Goed voorbereid naar Peru.
Lees meer...

Materialen Incatrail
Materiaal en medicatie.
Lees meer...

Fotogallery Incatrail
Een fotoimpressie.
Lees meer...

Dagboek Incatrail
Een incatrail dagboek van een klant.
Lees meer...

Aanvraag offerte Incatrail