Peru Inca

AlgemeenDeze reizen door Peru zijn individuele reizen op maat, georganiseerd door de professionele touroperator IDTravel. Deze 22 daagse reizen gaan o.a. dwars door het Andesgebergte naar Machu Picchu, een heilige Inca stad. Bij onze Incatrail tracking reis gaat u over eeuwenoude door de Inca's aangelegde paden op tweeduizend tot vijfduizend meter hoogte.
De Inca's gebruikten deze route frequent, gezien de kunstmatig aangelegde, vaak geplaveide paden.
Zij hebben ongeveer 30.000 km wegen aangelegd door hun hele imperium en er waren verschillende wegen die naar Machu Picchu leidden! Eén daarvan is de onze. Deze interessante en pittige reis is geschikt voor de regelmatige sporter en/of wandelaar.
Wenst u niet aan de trekking deel te nemen dan heeft u een alternatief cultuurprogramma met o.a. uitgebreid de culturen rond het Titicaca-meer en Bolivia La Paz.

Peru

De oppervlakte van Peru bedraagt 1.285215 vierkante kilometer. Peru is ongeveer 35x zo groot als Nederland.
De hoofdstad van Peru is Lima (ca. 7 miljoen inwoners). Hier landen wij.
Het klimaat aan de kust is bewolkt en fris (rond 12 en 15 graden Celsius) van mei/juni tot november.
De andere maanden en vooral januari/februari/maart zonnig en warm, rond 25 en 28 graden Celsius.
Alleen in het oosten in het Amazone oerwoud heerst een tropisch klimaat.
Aan de kuststreek, door de koude golfstroom, en in het Andesgebergte, door de hoogte is het belangrijk koeler.
De bevolking bestaat hoofdzakelijk uit Indianen, halfbloeden (mestiezen en mulatten) en afstammelingen van de slaven en blanken.
De hoogste bergtop van Peru is de Huascaran van 6768 m.

Er zijn weinig landen in de wereld die zo tot de verbeelding spreken als het Zuid-Amerikaanse land Peru. En terecht, een lange afwisselende opwindende geschiedenis waardoor het nog zoveel verschillende soorten schatten herbergt dat wetenschappers, archeologen en ontdekkingsreizigers, er nog heel lang bezig zullen zijn!
Peru was het belangrijkste land van het fabelachtige Inca rijk dat zo`n 500 jaar geleden daar dominant floreerde maar dit was slechts het laatste volk van dozijnen complexe pré-Columbiaanse beschavingen die grote piramides, tempels, paleizen, steden en ook nog niet ontcijferde figuren op de woestijnbodem maakten!
Onderzoekers beginnen nu pas te beseffen wat de omvang is van Peru's archeologische schatten want ze blijven continue nieuwe opwindende vondsten ontdekken van die vele oude beschavingen!
Een land van prachtige 'verloren' steden, rijke culturele erfenis en met een ongekende historische omwenteling met het binnenvallen van de Spanjaarden (Conquistadores).
Het land werd erg aantrekkelijk voor schatjagers en avonturiers die beiden op jacht waren naar de geheimen en de rijkdom van opmerkelijke en vaak afgelegen beschavingen in dit grote land.
Uiteraard zijn Machu Picchu en Nazca daar tegenwoordig de exponenten van.
Lima, Arequipa en Cuzco zijn de schatten die de Spaanse koloniale periode hebben opgeleverd.
Natuurlijk gaat U met IDTravel al dit moois (en nog veel meer) zien en uitgebreid bekijken!

Peru is ook gezegend met een uitbundige natuurlijke diversiteit. Gortdroge woestijnen in het zuiden met langs de hele Grote Oceaan kust lange stranden, plotseling oprijzend Andes-gebergte van noord tot zuid en in het oosten overgaand in het enorme Amazone oerwoud.
De Andes met 7200 km. lengte de langste bergketen op aarde, vormt de ruggengraat van Zuid-Amerika (van Columbia tot het uiterste zuiden van Chili/Argentinie), en heeft de hoogste bergen van de wereld op de Himalaya na.
Het formidabele berggebied (de Highlands in Peru worden Sierra genoemd), werden door de Inca's veroverd op andere volkeren en ze hadden hier een stabiel rijk gevormd met goede verbindingen middels de Incatrails, tussen de uitgestrekte vaak ver afgelegen woongebieden.
Het voor de landbouw gebruikte terrassysteem zorgde ervoor dat steil en vruchtbaar land, nuttig gemaakt kon worden. Ontelbare overblijfselen van deze oude bergakkers geven een inzicht welke hoge productiviteit deze beschaving bereikte. We zullen onderweg in de bergen velen ervan zien want de levenswijze van vele huidige Indianen verschilt niet zo heel veel met die tijdens de Incatijd.
Op de hooggelegen vlaktes in het Andes gebergte, Altiplano geheten, bouwden de Inca's hun belangrijkste centra. In het gebied langs de Urubamba rivier, door de Inca's de Heilige Vallei genoemd, werd intensief gebouwd met in de nabijheid de stad Cuzco als hoofdstad. Ondanks de Spaanse verwoestingen is er nog enorm veel van de Inca cultuur over gebleven en zeker een bezoek waard.
Wat de Spanjaarden nooit gevonden hebben en wat pas in 1911 werd herontdekt, staat sindsdien in de top 7 van Wereldwonderen namelijk: Machu Picchu. Deze verbazend fraai gelegen heilige Incastad was met trails door en over het hooggebergte met de andere woongebieden verbonden.
Wat het lopen over deze trails zo speciaal maakt, is de unieke combinatie van Inca ruïnes, magnifieke bergen, onvergetelijke vergezichten, exotische vegetatie en een buitengewone ecologische variëteit.
Dit alles is in 1981 ondergebracht in een Nationaal Park (Machu Picchu Historical Sanctuary)
Machu Picchu zelf is onlosmakelijk verbonden met de Inca-Trail.
Wij gaan op onze reis veel van dit moois en interessants gezamenlijk beleven cq bekijken!

De Inca's

Inca is de naam van de vroegere heersers over Peru, ca. 1000 - 1533.
Zij stonden op een hoge trap van beschaving. Ze onderwierpen een groot aantal andere volkeren en vormden door goede organisatie, bestuur, voedselproductiviteit en verbindingen, een groot en krachtig rijk.
De laatste vorst, Atahualpa, verloor zijn rijk na een bittere strijd en hij werd door de Spaanse veroveraars, Conquistadores, onder leiding van Pizarro in Cajamarca vermoord. Europese ziektes, de Spaanse geweren en paarden zorgden voor een ongelijke strijd.
De goddelijke Incakoningen konden door hun absolute macht geweldige bouwwerken van nauwkeurig vlakgehakte steenblokken laten bouwen die zonder metselkalk op elkaar gevoegd werden.
Eén van die bouwwerken is de wereldbefaamde Machu Picchu. Andere vestingen zijn: Ollantaytambo, Sacsayhuaman en de Citadel in Cuzco. Ook lieten zij tempels en paleizen bouwen, waarvan de wanden met dunne goud- en zilverplaten bekleed werden. De bouwkunst was hun tijd ver voor uit. Dat blijkt uit de aangelegde straten en en de voor die tijd unieke waterleiding in het hele land.
Ook de kunstnijverheid stond op een hoog peil, voornamelijk de metaalkunst en het maken van sieraden en gebruiksvoorwerpen van goud, zilver, koper en een bronslegering. U zult ook nu nog de vele kleurrijke borduur- en weefkunst overal zien. Zij zijn en waren een artistiek en creatief volk.

Tijdens onze reis zullen wij met alle facetten van de Inca cultuur kennismaken. Of u nu gaat wandelen of de cultuurreis gaat maken, u zult het allemaal beleven en zien.
Tijdens de Inca-Trail trekking gaat een team van dragers, gidsen en koks mee. Paarden en muildieren dragen onze spullen. Een hoofdgids draagt de verantwoordelijkheid voor de groep..Machu Picchu.

Machu Picchu betekent in de taal van de Quechua sprekende Indianen 'Oude Top'.
Deze stad is pas in 1911 'her' ontdekt door de Amerikaan Hiram Bingham en staat ook wel bekend onder de naam "Verloren Stad". Dit omdat de Spanjaarden nooit van het bestaan hebben afgeweten en dus ook nooit de kans hebben gehad om het te verwoesten zoals ze gewend waren te doen met de Inca steden. Het is of was dan ook op een unieke ontoegankelijke plaats gebouwd.
De Inca's kenden geen schrift en daarom is er ook niet veel bekend over Machu Picchu.
Waarschijnlijk is het een heilige stad waar de toenmalige koning van Inca's regelmatig zetelde en een andere betekenis zegt dat het een stad was waar een selecte groep jonge maagden heeft geleefd om de goden te dienen.
Waarom Machu Picchu verlaten is door de Inca's is onbekend. De meest gehoorde lezing is dat ze op tijd voor de Spaanse plunderende veroveraars (Conquistadores) zijn gevlucht.
Machu Picchu en de Incatrails zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De voornaamste 'sites' waren ceremonieel van aard en in een hiërarchische volgorde van belangrijkheid. Deze 'heilige' Inca stad op 2300m hoogte, lag in een uniek gebied en alleen toegankelijk voor de elite van het Rijk. De trail naar Machu Picchu was voor de Inca's dan ook een soort pelgrimstocht voor de uitverkorenen!
Deze uniek gelegen stad, door de hele wereld erkend als één van de 7 Wereldwonderen, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Zuid-Amerika!
Daarom wordt deze uniek gelegen stad als een 'must' gezien om eens in je leven te bezoeken.

 


Lima, aankomst en vertrekstad van deze boeiende reis.

De hoofdstad van Peru, Lima, werd in 1535 gesticht door de Spaanse Conquistadores de koloniale bezetters van Peru van die tijd.
Hoog aan de kust liggend biedt de stad een imposant kijkspel over de Grote Oceaan. Heel bijzonder is het grote hoogteverschil van de stad ten opzichte van het strand.
Deze stad heeft brede boulevards, verzorgde pleinen, veel bezienswaardigheden en het is er gezellig druk. Tijdens ons bezoek aan Lima met z'n 7 miljoen inwoners, kunnen we even wat bijkomen van de reis en wat mooie, interessante, dingen bezoeken. Het gedeelte van de stad aan de kust van de Grote Oceaan, waar wij wederom overnachten tijdens deze reis, ziet er verrassend verzorgd uit en heet Miraflores. Ons hotel ligt in die mooie wijk waar kunstnijverheidsmarkten, restaurants, cafés en het nachtleven te vinden zijn. Van hieruit kunnen wij een veelheid van musea, kloosters, kerken en andere koloniale gebouwen bezoeken. Deze vele uit de 18e en 19e eeuw stammende bezienswaardigheden maken deze stad een waar genoegen voor haar bezoekers.
Veel vervoer gaat per (spotgoedkope) taxi om niet onder te gaan in de chaos van het verkeer.Cuzco.

Cuzco was de voormalige hoofdstad van het Incarijk. De stad ligt op 3400m. hoogte.
De bakermat van de oude Inca's is doordrenkt van de Incageschiedenis. Alles ruikt naar historie.
Meerdere dagen in Cuzco verblijven is een aaneenschakeling van hoogst interessante belevenissen. Zo bezoeken we natuurlijk de Zonnetempel, de wijk San Blas, de Plaza de Armas, het Labyrint en de ruïnes van Sacsayhuaman, Pickillacta, Huchuy Cuzco in de directe omgeving Cuzco.
De stad heeft een levendige straathandel en je kunt er lekker eten in één van de talloze restaurants met het geluid van de panfluit op de achtergrond. Flanerend kunst bezichtigen van veel lokale kunstenaars en een overdosis van gezelligheid vormen de ingrediënten van een imponerend bezoek aan de hoofdstad van de Oude Inca's.
Natuurlijk gaan we ook de omgeving verkennen en bezoeken we o.a. de zoutmijn bij Maras, de Inca ruines van Olyantatambo, en de kleurrijke Indianenmarkten van de plaatsen Chinchero en Pisac. 
Aanvraag offerte Incatrail

Aanvraag offerte Incacultuur

Peru Incatrail

Peru
Informatie over het land.
Lees meer...

Reisdetails Incatrail
Wie, wat, wanneer en hoeveel.
Lees meer...

Gezondheid Incatrail
Gezond aan de Incatrail beginnen. Maar ook weer gezond thuis komen.
Lees meer...

Training voor Incatrail
Goed voorbereid naar Peru.
Lees meer...

Materialen Incatrail
Materiaal en medicatie.
Lees meer...

Fotogallery Incatrail
Een fotoimpressie.
Lees meer...

Dagboek Incatrail
Een incatrail dagboek van een klant.
Lees meer...

Aanvraag offerte Incatrail

Aanvraag offerte Incacultuur