MENU SLUITEN

Kilimanjaro

Expeditie

 • Land: Tanzania
 • Gebieden: Kilimanjaro,
  optioneel Safari,
  optioneel Zanzibar
 • Niveau: 3-4
 • Aantal dagen: 12 dgn.
 • Verzorging: Zie reisplan,
  nader te bepalen,
  nader te bepalen

Land: Tanzania
Gebieden: Kilimanjaro, optioneel Safari, optioneel Zanzibar
Niveau: 3-4
Aantal dagen: 12 dgn.
Verzorging: Zie reisplan, nader te bepalen, nader te bepalen

De beklimming van Mount Kilimanjaro: Kilimanjaro Expeditie

De beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen is in één van de droge seizoenen. In Tanzania kent men een kort en een lang regenseizoen. Een beklimming in januari of februari valt na het korte regenseizoen (november t/m december). De beklimming tijdens de periode juni t/m september valt na het lange regenseizoen (april t/m eind mei of begin juni).
Wij hebben voor de groepsreizen gekozen voor de Machame trail, omdat wij vinden, dat deze route de meeste kans biedt om de top te bereiken! Andere routes, zoals de Marangu, zijn op aanvraag.
Mount Kilimanjaro is de hoogst bewandelbare berg ter wereld. Hoewel er geen technisch klimmen aan te pas komt op weg naar de top, moet de tocht beslist niet onderschat worden. Een goede voorbereiding en een goede gezondheid zijn van groot belang!

Vliegreis Nairobi (Kenya) Kilimanjaro Airport Tanzania.

Vanuit Nederland / België heeft u de mogelijkheid te vliegen op Nairobi of Kilimanjaro Airport.

 • Nairobi (Kenya):
  Kiest u voor Nairobi dan overnacht u eerst in Nairobi om de volgende dag met een transfer te rijden naar Arusha. Dit is de startplaats van de Kilimanjaro trekking. Daar overnacht u om dan de volgende dag te starten met de trekking. U heeft dan ook een visum nodig voor Kenya.
 • Kilimanjaro Airport:
  Kiest u voor de vaak duurdere vlucht naar Kilimanjaro airport dan overnacht u twee nachten in Arusha, zeker aan te bevelen i.v.m. de acclimatisatie. Daarna start u samen met de reizigers die aangekomen zijn vanuit Arusha de trekking naar de top van de Kilimanjaro, het dak van Afrika.

Safari in 4 Nationale Parken

U kunt deelnemen aan een avontuurlijke Wildlife Safari naar de wereld beroemde Nationale Parken van Tanzania. Wie wil er niet een keer gestaan hebben in het Ngorongoro National Park of de Serengeti
Dit kan in aansluiting op de beklimming van de Kilimanjaro.
Het is natuurlijk heel handig om op een moment als u er tòch bent van de gelegenheid gebruik te maken om de prachtige natuur en de in het wild levende dieren van Tanzania te bewonderen.
Het is mogelijk deel te nemen aan een lodge-safari of een camp-safari. In overleg wordt gekeken welke wildparken er bezocht zouden willen worden en naar de duur van deze indrukwekkende safari.
Afhankelijk van de wensen maken wij een offerte op maat.
Neem contact met ons op om een safari op maat samen te stellen.

Eiland Zanzibar

Het Tanzaniaanse eiland Zanzibar ligt 35 km van Dar Es Salaam in de Indische Oceaan en meet ongeveer 85 bij 38 km.
Op Zanzibar kunt u o.a. duiken, snorkelen, een bezoek brengen aan de Stone town, een specerijenplantage bezoeken (Spice Tour) of gewoon lekker zwemmen, luieren en kijken naar de apen of de vogels.
Ook voor een verblijf op Zanzibar maken wij, afhankelijk van de wensen, een offerte op maat.

Reisdata

Deze Kilimanjaro expedities zijn als groepsreis mogelijk:

 • 27 januari 2024
 • 26 juli 2024
 • 06 september 2024

Individuele reis, vanaf 2 personen, op aanvraag.
De safari en/of de Zanzibar reis zijn optioneel te maken na afloop van de Kilimanjaro expeditie.
Speciale wensen? Bel 073 – 511 23 14.

Prijzen Kilimanjaro en optioneel safari en/of Zanzibar per persoon

ExpeditieKilimanjaroKilimanjaro / SafariUitbreiding met Zanzibar
Groepsreis, zie data€ 2.785,-*€ 4.895,-*€ 795,-*
Individuele expeditie / safari / ZanzibarNeem contact met ons
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Seizoentoeslag in juli, augustus en december€ 175,-
Extra hotel overnachtingen in Arusha / Nairobi vanaf€ 65,- / € 95,-

* = LET OP: Vermelde prijzen zijn richtprijzen!!!
In verband met de grote valuta schommelingen, maken wij een definitieve prijs op maat voor u bij interesse in deze reis.
Neem contact met ons op voor een actuele prijsopgave.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Kilimanjaro, Safari en Zanzibar op een rij

Reisplan Kilimanjaro Expeditie

Kilimanjaro Trekking. Standaard trekking

Duur: 7 dagen, 5 dagen omhoog en 2 dagen naar beneden lopen. Dit is de feitelijke tijd voor de expeditie, exclusief de reis- en rustdagen voor en na deze expeditie.
Route: Machame Gate – Machame Camp –Shira Camp – Barranco Camp – Karanga Camp – Barafu Camp – Uhuru Peak via Stella Point, daarna via Barafu Camp en Mweka Camp naar Mweka Gate.

Deze route wordt over het algemeen beschouwd als één van de meest gevarieerde en interessantste trails naar de top van Mount Kilimanjaro. Hoewel de route de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen, geldt er per dag per route een maximum aantal klimmers. Het is fysiek één van de zwaardere tochten en er wordt in tenten overnacht. Tijdens de 5-daagse trekking omhoog krijgt uw lichaam meer tijd om te acclimatiseren/te wennen aan de grotere hoogtes dan andere routes, die over het algemeen korter zijn en sneller stijgen, waardoor hoogteziekte beslist op de loer blijft liggen. Kiest u voor de Machame-route dan is de kans van slagen om de top te bereiken veel groter! Tevens is de route ideaal voor iedereen, die kennis wil maken met de overweldigende natuur in het Kilimanjaro National Park. Vandaar dat wij een duidelijke voorkeur hebben voor deze route!

 

Dag 1

Optie 1
Aankomst Yomo Kenyatta Airport in Nairobi. Transfer naar hotel in Nairobi.
Overnachting op basis van Logies en ontbijt.

Optie 2
Kiest u voor de vlucht op Kilimanjaro airport dan heeft u de transfer naar Arusha.
Verblijf in hotel / lodge te Arusha op basis van logies en ontbijt

Dag 2

Optie 1
Transfer per minius van Niarobi naar Arusha. In de loop van de middag ( ca. 13.00 uur) aankomst hotel /lodge te Arusha. Even bijkomen en voorbereidingen treffen voor de trekking. ’s Avonds kennismaking met de chief Guide verantwoordelijke voor de trekking. U ontmoet dan ook de reizigers die via Kilimanjaro airport zijn gevlogen.
Overnachting in Arusha op basis van half pension.

Optie 2
Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid Arusha te bezoeken met de Masai markt. Daarna voorbereidingen treffen voor de trekking. ’s Avonds kennismaking met de chief Guide verantwoordelijke voor de trekking. Tevens ontmoet daar de wandelaars die via Nairobi zijn gekomen.
Overnachting in Arusha op basis van half pension.

Dag 3

Start Kilimanjaro Trekking.
Na het vroege ontbijt worden de jeeps geladen en vertrekken wij naar gate Machame Village. Daar gaat de chief guide  de permits afhalen en moet hij allerlei administratieve handelingen verrichten. Dat duurt best een tijdje. Rond het middag uur, soms iets eerder, kunnen wij dan eindelijk het avontuur starten.

Machame Village (1800 m) – Machame Camp (3000 m). Duur: 4 – 5 uur.
De wandeling is voornamelijk door een regenwoud en gaat geleidelijk aan. De eerste reuzenvarens verschijnen en bloeiende planten zijn op een paar hardnekkige na verdwenen. De eerste helft van het pad biedt afwisselend lichte stijgingen en vlakke stukken door donker en hoog regenwoud met veel traptreden, die af en toe onderbroken worden door zonlicht door kleine openingen in het bos. Het pad voert over een kam, die door de dichte bebossing niet meteen herkenbaar is.
Hoe hoger u stijgt hoe stiller en donkerder het wordt. De donkergroene mosbekleding en lianen aan bomen en takken nemen enorme dimensies aan.
Na de rustpauze, halverwege de tocht naar Machame Camp, wordt het zwaarder. De volgende 2 uur vergen veel energie en oplettendheid van de wandelaars. De stijgingsgraad verdubbelt zich naar iets boven de 20%. Onderweg passeert u regelmatig plaatsen, waar door erosieschade flinke gaten gevormd zijn. U moet over omgevallen bomen klimmen en over beekjes springen. Enorme vrij gelegen wortels versperren af en toe de weg en het pad is vochtig en glad. U moet diep naar beneden hangende takken ontwijken. Gezien het te overbruggen hoogteverschil is en blijft het noodzakelijk een heel rustig tempo aan te houden om hoogteziekte te voorkomen.
In de middag kunt u de eerste bui verwachten, zelfs in de droge periode, want u loopt tenslotte door een “regen”-woud. Tijdens het lange droge seizoen is de kans om nat te worden 50 : 50. Zorg ervoor, dat u regenkleding altijd binnen handbereik heeft, want deze tropenbuien komen onaangekondigd.
Als er steeds minder bomen zijn, nadert u het einde van dit gedeelte van de tocht, hetgeen wordt aangekondigd door de overgang naar de heide- en moszone. De weg wordt hier weer vlakker.
De ligging van het grote Machame Camp is fantastisch, precies op de grens van regenwoud en heidevelden. Vanaf hier heeft u ’s morgens en ’s avonds een prachtig uitzicht op de omgeving.
Het kan er al koud zijn vanwege nachtvorst!

Dag 4

Machame Camp (3000 m) – Shira Camp (3800 m). Duur: 5 – 7 uur.
Vertrek na het ontbijt. Het pad gaat, direct geleidelijk stijgend, tussen hoge heideplanten door omhoog.
Ver vooruit ziet u het Shira-Plateau, het einddoel van deze dag. Af en toe gaat het pad door een dal om daarna weer te stijgen. Na ongeveer een uur kan niet meer van een pad gesproken worden,  maar is het meer een loopbare doorgang, soort rivierbedding van minder dan een halve meter breed en erg steil en rotsachtig. In het bovenste gedeelte moet u zelfs even “berg”-klimmen en heeft u uw handen af en toe nodig.
Na ca. 2 uur ziet u terugkijkend de route, die gisteren is afgelegd. Spoedig daarna houdt de heide op en loopt u over kale, steeds steiler wordende rotsen. Na enige tijd ziet u grote hoeveelheden boomheide, reuzenlobelia’s en reuzenkruiskruid opduiken. De helft van de tocht is nu afgewerkt en het kan steeds kouder worden. Zwarte vaak lavarotsen ter grootte van een huis bepalen het karakter van het landschap. Na ca. 5 – 6 uur is de rand van het Shira-Plateau bereikt. Door hogere vegetatie loopt u naar uw kamp, dat  na een halfuur wordt bereikt.

Dag 5

Shira Camp (3800 m) – Barranco Camp (3900 m). Duur: ca. 6 – 8 uur.
Na geruime tijd stijgen, kiest u bij een kruising het rechter pad: de Southern Summit Bound en bereikt u een grote zwarte zandachtige woestenij, die met miljoenen zwarte lavabrokken bezaaid is. Het pad gaat nu ca. 1 uur bergopwaarts. Er is weer meer lage vegetatie, maar het landschap blijft een woestijnachtig karakter houden. U loopt ongeveer 2 uur door dit landschap en komt daarna langs een steile rotswand. U stijgt door tot 4600 m, waar u aan de voet van de Lava Tower, met blik op de Kili, uw lunch kunt gebruiken. Via een lange afdaling, afgewisseld met enige stijging, komt u de fraaie reuzenlobelia’s en het reuzenkruiskruid tegen. Daarna komt na deze lange dag het Barranco Camp in zicht. U ziet links de machtige Barranco Wall, die door de ondergaande zon  een prachtige kleurschakering heeft van geel tot krachtig rood. Tegenover u is de “Breakfastwall” te zien, die u morgen gaat bedwingen. Ook is de besneeuwde Kili goed zichtbaar. Naar beneden kijkend ziet u de lichten van Moshi glinsteren, ongeveer 3400 m lager en ca. 60 km verder gelegen. De sterrenhemel is hier schitterend.

Dag 6

Barranco Camp (3900 m) – Karanga Camp (4000 m). Duur: 4 – 5 uur.
Er wordt vroeg opgebroken en u gaat in de richting van de “Breakfastwall”. Een paar minuten nadat u een grote rotspartij gepasseerd bent, begint de opgang naar de “Breakfastwall”. De bestijging hiervan is niet makkelijk en erg steil, maar het is niet zo gevaarlijk als het lijkt. Na 1,5 – 2 uur heeft u het voor elkaar. Boven aangekomen ziet u vanaf een klein plateau de Kili, mits wolkenvrij, schitterend liggen. Rechts ziet u het pad, dat u gaat volgen. Het gaat nu weer een tijdje bergafwaarts. Een klein halfuurtje ná de “Breakfastwall” moet u weer een beekje oversteken. De rest van het pad is snel beschreven: bergop, bergaf en beekjes oversteken, waarvan sommige uitgedroogd zijn. De Kili heeft u steeds aan de linkerkant en bij mist kan het zicht niet meer dan 10 – 200 meter zijn. Dan is het hier meestal koud en vochtig. Ook tijdens de droge periode regent het hier vaak en gaat de regen regelmatig over in hagel of sneeuw. Plotseling ziet u in een reusachtig dal de Karanga Valley met aan de overkant het Karanga camp. De afdaling via de kloof is steil.
Na enige tijd bent u bij de Karanga River (een beek) aangekomen. De weg omhoog naar Karanga Camp is steil en kan lang, koud en inspannend zijn.

Dag 7

Karanga Camp (4000 m) – Barafu Camp (4600 m). Duur: ca. 4 uur.
De route gaat weer net als voorgaande dagen: bergop. Hiervoor wordt u beloond met grandioze vergezichten op Moshi, Mount Meru en de Kili. Het is een fantastisch panorama als het weer meewerkt. Na ca. 1,5 – 2 uur is een rustplaats (met een belangrijke kruising) bereikt en kijkt u in een heel breed dal. Als u naar het Barafu Camp wilt, moet u eerst naar het dal afdalen en aan de andere kant van het dal weer steil omhoog.
De steenbrokken worden vlakke platen, die langs de weg liggen en zijn vaak verbrokkeld tot heel veel losliggende stenen. Nog een halfuur en u bereikt een wegversperring: een lavarug. U kunt er in een rechte weg overheen klimmen of er omheen lopen en dit laatste betekent een omweg van ca. 500 m. U loopt verder over een kam. U gaat links steil omhoog en ziet na ca. 20 minuten voor de eerste keer de Mawenzi, Kili`s 2e krater. De weg blijft stijgen op een harde ondergrond van heel veel losliggende stenen. De vaak plotseling opkomende stormwind en de felle kou zijn ook lastig. Dan bent u bij Barafu Camp, een pure stenenwoestenij. Na de lunch kunt u uitrusten tot aan het late diner, want voordat u naar de top vertrekt, is het verstandig nog wat extra rust te nemen. Tegen middernacht wordt gestart met de beklimming naar de top.

Dag 8

Barafu Camp (4600 m) – Uhuru Peak (5895 m) – Barafu Camp/Mweka Camp. Duur: 9 – 11 uur.
De bodem is keihard bevroren en u loopt over losse steenslag, vulkanisch gruis, zand en platen.
Deze beklimming is steil en inspannend. Langzaam lopen, rustig ademen en geen onnodige bewegingen is het advies. Na 5 – 6 uur lopen verschijnt in de schemering aan de kraterrand het bord Stella Point. Het panorama van de kraterrand berooft u bij goed weer van de laatste adem. Vanaf Stella Point tot Uhuru Peak is het nog een klein uurtje. U heeft de top bereikt en u staat op 5895 m, “Het dak van Afrika”!
U hebt uitzicht op: Moshi, Mawenzi, Mount Meru, de Masai-Steppe en de komplete Oost- en Zuidflank. Bij helder weer ziet u de kromming van de aarde en daardoor heeft u even het gevoel of u vanuit de ruimte kijkt.
U zou graag langer van dit panorama willen genieten, maar vaak dwingen de kou, de wind en uw energie u op deze hoogte verder gaan. De afdaling neemt 2 – 5 uur in beslag. Daarna terug naar Barafu kamp. Heerlijk nagenieten, sterke verhalen vertellen en daarna uitrusten in uw tent. Na de lunch: afdalen naar Mweka Camp om daar voor het laatst op de berg te overnachten. Omdat iedereen last heeft van het weer en de hoogteziekteverschijnselen is verder afdalen tot Mweka veruit de beste optie.

Dag 9

Mweka Camp – Mweka Gate – Arusha Lodge. Duur afdaling: 3-4 uur.
Na een vroeg en goed ontbijt begint u aan een stevige afdaling door het regenwoud naar Mweka Gate vanuit Mweka Camp (3000 m.). Als u geluk heeft, komt u de Colobus-apen nog tegen. Na uitschrijving gaat u voor een lunch naar Mweka village. Vervolgens transport naar uw lodge bij Arusha.
Overnachting te Arusha in het hotel /lodge op basis van halfpension.
U ontvangt voor het bereiken van Stella Point c.q. Uhuru Peak een origineel en genummerd certificaat.

Dag 10

Vandaag heerlijk bijkomen van de intensieve trekking en alle ervaringen even verwerken. Misschien een bezoek aan het Arusha National Park. Zeker een aanrader.

Dag 11

Optie 1
Heeft u de vlucht via Nairobi dan de Transfer naar Nairobi in de ochtend.
’s Middags is er de mogelijkheid de stad te bezoeken. Overnachting te Nairobi op basis van logies en ontbijt.

Optie 2
Heeft u de vlucht via Kilimanjaro Airport dan heeft u vandaag de transfer naar de luchthaven en vertrekt u naar Nederland.
Einde van uw reis.

Dag 12

Vlucht via Nairobi. Na het zeer vroege ontbijt transfer naar de luchthaven. Vertrek naar Nederland.
Einde van uw reis.

Inbegrepen

 • Retour vliegreis per lijnvlucht naar Yomo Kenyatta Airport te Nairobi. (Het is mogelijk de vlucht naar Kilimanjaro Airport te maken)
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag luchthavens
 • Transport Nairobi naar Arusha en terug of van Kilimanjaro Airport naar Arusha v.v.
 • Bij vlucht via Nairobi
  Extra overnachting in Nairobi in een hotel op basis van logies en ontbijt.
  Transfer Nairobi – Arusha
 • Bij vlucht via Kilimanjaro Airport.
  Transfer naar Arusha. Overnachting in een hotel / lodge op basis van logies en ontbijt.
 • Overnachtingen in lodge te Arusha op basis van halfpension. Zie reisplan
 • Transport naar Machame Gate (de start van de trekking)
 • 7-Daagse trekking op basis van volpension (3 maaltijden per dag)
 • Camp- en National Park entreegelden
 • Gidsen, dragers, koks
 • Tenten en ander camping equipement
 • Transport Mweka Gate naar (Colobus Mountain) lodge te Arusha (einde van de trekking)
 • Engelstalige begeleider / chief guide gedurende de Kilimanjaro-expeditiereis en bij voldoende deelname (minimaal 10 deelnemers) tevens onze Nederlandse gids Ammy Uijen.
  Hij was al meer dan 25 x op de Kilimanjaro!!

Niet inbegrepen

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Visumkosten voor Kenia en/of Tanzania
 • Inentingskosten en kosten voor medicamenten
 • Uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes enz. enz.
 • Tipgeld voor gidsen, dragers en koks
 • Eigen equipement (telescoop wandelstokken, lampjes enz. enz)
 • Lunchkosten tijdens verblijf in hotels te Nairobi en Arusha. Zie reisplan.
 • Bijdrage Stichting Garantie Fonds Reisgelden (SGR) € 5,-

Optioneel Safari in 4 Nationale Parken

Dag 1 Tarangira National Park

U wordt na het ontbijt opgehaald bij uw hotel. De tocht gaat in een 4×4 Landrover naar Tarangira National Park. Uw chauffeur/gids en een kok begeleiden u. U zult versteld staan van de enorme verscheidenheid aan dieren, die u aantreft: giraffes, olifanten, struisvogels, impala’s, gnoes, wrattenzwijnen, zebra’s, buffels enz., enz. Het is heel verstandig hoofdbedekking te hebben tegen de felle zon. Na meerdere uren in de vrije natuur te hebben doorgebracht met een gamedrive rijdt u naar uw lodge, waar de nacht wordt doorgebracht. Na de maaltijd kunt u nog genieten van de heel aparte sfeer van de tropische avond.

Dag 2 Lake Mayara National Park

Ontbijt en vertrek naar Lake Manyara National Park. Door de dichte bebossing zult u hier, naast een grote verscheidenheid aan (water-)vogels en natuurlijk de olifanten en de giraffes, ook veel bavianen en blue monkeys  tegenkomen. Het kan ook zijn, dat u hier leeuwen ziet, die graag in bomen klimmen. Misschien blijft er nog wat tijd over om aan het eind van de middag nog even de Rift Barrion op te gaan voor het adembenemende uitzicht!

Dag 3 Serengeti National Park

Ontbijt. Via de rand van de Ngorongoro Krater gaat u naar Serengeti National Park. Een lange maar indrukwekkende tocht dwars door Tanzania en via allerlei kleine lokale dorpjes. Onderweg komt u ongetwijfeld ook duizenden zebra’s, gnoes en Thompson-gazellen tegen. Na aankomst in uw lodge in het Serengeti National Park kunt u lekker genieten van uw diner.

Dag 4 Serengeti National Park

Ontbijt om 07.30 uur. Vertrek voor een game-drive door Serengeti. Luipaarden, gnoes, buffels, nijlpaarden en gazelles zullen u vergezellen op uw avontuurlijke tocht. In de middag brengt u nog een bezoek aan het Serengeti Park Museum, waarin u uitgebreid zult worden voorgelicht over hetgeen u al met eigen ogen gezien heeft. Daarna vervolgt u de game-drive door Serengeti. Om ca. 18.00 uur komt u weer in de lodge terug voor de maaltijd en om te genieten van de serene rust van de avond.

Dag 5 Serengeti en Ngorongoro National Park

Na het ontbijt op weg naar de Ngorongoro Krater. Dwars door de natuur. Onderweg maakt u nog een korte stop bij het Oldurai Gorge Museum, waar 3.6 miljoen jaar oude resten van mensen gevonden zijn, evenals voetafdrukken. Hier zijn diverse grote aantallen diersoorten te zien, omdat door de ligging altijd voor iedereen voldoende voedsel aanwezig is en dus de noodzaak van wegtrekken ontbreekt. Tegen de avond arriveert u bij uw lodge.

Dag 6 Ngorongoro National Park

Vroeg ontbijt om zoveel mogelijk tijd te hebben voor het bezoek aan die ongelooflijke biotoop, de Ngorongoro Krater. Ook vandaag zult u weer overweldigd raken door de immense natuur en haar bewoners. Een avontuurlijke tocht richting Arusha sluit deze indrukwekkende safari tegen de namiddag af.

Door weers- en allerlei lokale omstandigheden kan de route worden aangepast!

Inbegrepen

 • Transfer naar hotel
 • Bij aankomst overnachting in hotel te Nairobi (logies en ontbijt)
 • Transfer van Nairobi naar Arusha v.v. per bus
 • 2 Overnachtingen Colobus Mountain Lodge (halfpension)
 • 6 Dagen game-drive door diverse Nationale parken
 • 5 Overnachtingen in lodges op basis van volpension tijdens de safari
 • 2 Overnachtingen hotel boulevard 4* te Nairobi met zwembad. (logies en ontbijt)

Niet inbegrepen

 • Tipgeld gids / chauffeur
 • Niet vermelde maaltijden in het programma
 • Visumkosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Reisplan Zanzibar

Het Tanzaniaanse eiland Zanzibar ligt 35 km van Dar Es Salaam in de Indische Oceaan en meet ongeveer 85 bij 38 km. Al heel vroeg (rond 1000 jaar na Chr.) vestigden zich de Arabieren er en kwamen zij in het bezit van het hele eiland. De Arabieren, vooral uit Oman, dreven er handel (ivoor, huiden, slaven, kruiden en specerijen  (vooral kruidnagels)) en lieten veel gebouwen en invloeden achter. Overbekend is natuurlijk de lucratieve slavenhandel, die veel volkeren en culturen deed samenkomen op dit eiland, zoals Perzen, Portugezen, Duitsers, Britten, etc., zodat men met recht kan spreken van een smeltkroes van volkeren op dit eiland.

Voor een bezoeker zijn er interessante bezienswaardigheden, zoals het “antieke” gedeelte van Zanzibar-stad, genaamd Stone Town, waar u gemakkelijk zou kunnen verdwalen in de vele kleine straatjes en steegjes, en zijn rijke moskeeën. Evenals in andere steden van Tanzania zal er altijd wel iemand op u afkomen om te helpen, maar het is verstandig om hier zeker geen gebruik van te maken. U raakt ze anders moeilijk kwijt.
Aan Creek Road (de grens tussen oud en nieuw Zanzibar) is een grote markt.
Waar vroeger de slavenmarkt was, staat nu een Anglicaanse kerk Church of Christ, die van binnen zeer indrukwekkend is. Ook is er nog veel overgebleven uit die slaventijd, o.a. een monument “De Slavenput”.

Enkele andere bezienswaardigheden in Zanzibar zijn:

 • Het Arabische Fort uit 1710, een verdedigingswerk
 • Het Livingstone House
 • Jozami Forest natuurgebied
 • De specerijenkruiden plantages
 • Tippu Tip House van één van de beruchtste slavenhandelaren
 • En natuurlijk de prachtige tropische stranden aan de Indische Oceaan

Op Zanzibar kunt u met een huurauto of via georganiseerde excursies allerlei kanten op: o.a. de “Spice-tour” langs diverse plantages is een niet te missen activiteit.
U kunt ook naar Jozami Forest gaan. Een natuurgebied met klein wild en ongelooflijk veel vogels, maar ook een oneindig aantal vlindersoorten.
Het plaatsje Mangapwani was vroeger een depot voor de slaven, die in grotten “opgeborgen” werden voordat ze verscheept werden.
In Kizimkazi staat de oudste moskee van Zanzibar, de Shirazi Dimbani. Hier vandaan kunt u ook een boottocht op de Indische Oceaan maken om dolfijnen te spotten.
Het is zeker heerlijk om op het strand bij te komen en te genieten van dit tropisch paradijs of te gaan duiken/snorkelen langs de vele prachtige koraalriffen.
Resumerend, op Zanzibar kunt u o.a. duiken, snorkelen, een bezoeken brengen aan de old town en een specerijenplantage (Spice Tour) of gewoon lekker zwemmen, luieren en kijken naar de apen of de vogels.

Dag 1

Vertrek van Arusha/Kilimanjaro Airport naar Zanzibar, transfer Paradise Beach Resort.

Dag 2 t/m 5

Verblijf in Paradise Beach op basis van 2 personen, inclusief all inclusive.

Dag 6

Transfer van Paradise Beach naar de luchthaven. Terugvlucht (route en tijden afhankelijk van uw geboekte vluchtschema).

Inbegrepen

 • Vlucht Kilimanjaro Airport naar Zanzibar
 • Transfer van de luchthaven naar Paradise Beach Resort v.v. ( 2 transfers)
 • 5 Overnachtingen op basis van all inclusive
 • Terugvlucht (route en tijden afhankelijk van uw geboekte vluchtschema)

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard